2010. november 26., péntek

Trophée Eric Bompard - páros rövidprogram

Aliona Savchenko és Robin Szolkowy szezonbeli legjobbjukat futották az orosz grand prix első versenynapján. A rövidprogramjukban kidobós tripla flip, tripla pörgetett emelés és nehéz emelések szerepeltek. Aliona azonban kilépett a szóló tripla toe-loop-ból, Robin pedig a lépéssorban volt bizonytalan. A szezonban egyébként egyedül Qing Pang és Jian Tong mutatott be ennél erősebb rövidprogramot még a japán grand prix-n.  
A Secret Garden Adagio-jára futott programjukkal Bazarova és Larionov nem csak szezonbeli, hanem egyéni legjobbjukat is futották. A szóló 3T, a kidobós tripla flip, valamint a tripla pörgetett emelés a legmagasabb technikai pontszámot eredményezte a számukra. Elmondásuk szerint edzőjük elégedett volt velük, így ők is elégedettek saját magukkal. 
A gyengébbik német páros, Hausch és Wende egy Moulin Rouge filmzenére futotta rövidjét, melyben szóló tripla toe-loop, dupla pörgetett emelés és kidobós tripla flip szerepelt. Ezzel ők is megjavították egyéni legjobbjukat. A japán grand prix-n 7. helyet szerző páros ezúttal akár érmes is lehet Moszkvában. Nem is veszélyezteti őket igazán senki, hiszen a kanadai páros 8 és fél pontos lemaradással követi csak őket. 
Magyar párosunk a 6. legjobb programot mutatta be.  Anna és Márk kidobós tripla salhow-ot, szóló tripla toe-loop-ot és dupla pörgetett emelést mutatott be. Ha jól sikerül a kűrjük, akár még egy helyet is előre léphetnek majd. 

Jelenlegi állás: