2010. november 26., péntek

Trophée Eric Bompard - esélylatolgatás

Nagyon sok múlik a szezon utolsó grand prix-jén, hogy ki lesz végül grand prix döntős. 
Párosban egyértelmű aranyérem esélyesként érkezik Franciaországba a német Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY kettős, akik már bezsebeltek egy győzelmet Amerikában. Elsőségüket gyakorlatilag senki nem veszélyezteti, a dobogós helyekért viszont harcba szállhat majd a kanadai Mylene BRODEUR / John MATTATALL és az orosz Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV kettős. Az oroszoknak már van egy második helyük Japánból, így egy második hellyel vagy magas pontszámmal akár egy harmadik hellyel is már a grand prix döntőbe kerülhetnek. A mezőnyben köszönthetjük magyar versenyzőinket, az Anna KHNYCHENKOVA / Mark MAGYAR kettőst, akiknek ez az első senior világversenyük.
A férfiaknál természetesen mindenki a hazaiak kiválóságától, Brian JOUBERT-től várja az aranyérmet, ám ő csak egy 4. helyet tudhat magáénak a korábbi grand prix versenyéről. Legnagyobb riválisai a japán Takahiko KOZUKA és az amerikai Brandon MROZ lehetnek, akik az 1-2. helyen végeztek ugyanazon a Kínai állomáson. De itt lesz a Skate Canada 4. helyezettje, Kevin REYNOLDS és a japán grand prix bronzérmese, Florent AMODIO is. Mivel a férfiaknál eléggé sokesélyes a dolog, nehéz megítélni, hogy végül ki lehet grand prix döntős az itteni versenyzők közül.
A hölgyeknél Alissa CZISNY egy aranyéremmel a háta mögött érkezik Párizsba. Kihívó közül érdemes lesz figyelni a kanadai Cynthia PHANEUF-re vagy a finn Kiira KORPI-ra, akik 4. helyet gyűjtöttek be előző versenyeiken. Meglepetést szerezhet azonban a japán grand prix-n leszereplő világbajnok Mao ASADA, vagy a kínai versenyen 4. helyet szerző amerikai Mirai NAGASU is.
Jégtáncban toronymagas esélyesként érkezik a Kínában is győzedelmeskedő francia Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT kettős. Kihívóik az amerikai Madison CHOCK / Greg ZUERLEIN, valamint honfitársaik, Pernelle CARRON / Lloyd JONES lesznek. Hoffmann Nóráék grand prix döntőbe jutása ez utóbbi kettős szereplésétől függ. Magyar résztvevőként ezúttal Dora TUROCZI / Balazs MAJOR jégtáncos párosunkat köszönthetjük, akik a szezon első grand prix-jén Japánban a 10. helyen végeztek.