2010. november 26., péntek

Trophée Eric Bompard - férfi rövidprogram

Takahiko Kozuka folytatta menetelését és a kínai grand prix-t követően Oroszországban is a legjobb rövidprogramot mutatta be. A Soul medley-ben 3Lz-3T kombináció, 3A és 3F ugráselemek szerepeltek, emellett három 4-es erősségű forgás.  Noha technikára kevesebbet kapott, mint Kínában (néhány elemére nem kapott olyan pozitív elbírálást), programkomponensekben túlszárnyalta ottani teljesítményét és így megjavította szezonbeli legjobbját.  
A franciák legjobbika Florent Amodio lett, aki Robert Rodriguez zenéjére komponált rövidjében hihetetlen magabiztos tripla axel-t és 3Lz-3T kombinációt mutatott be. Emellett szólóban ugrott még tripla flip-et is Nikolai Morozov tanítványa. A jelenlegi francia bajnok megjavította nem csak szezonbeli legjobbját, de élete legjobbját is és a 2. helyről várhatja a holnapi kűrt.
Jelenleg bronzérmes helyen áll az amerikai Brandon Mroz, aki a Figaro házassága zenéjére futotta rövidjét. Programja elején 4T-3T kombináció és 3A ugrások szerepeltek, ám mindkét elem éppen csak hogy sikerült. A Kínában ezüst érmet szerző műkorcsolyázó szólóban ugrott még  tripla lutz-ot és 4-es erősségű forgásokat mutatott be.
A viszonylagos névtelenségből előbukkanó francia Chafik Besseghier szintén 4-3-as kombinációt mutatott be és a 4. helyről várhatja a kűrt. A korábbi világbajnok Brian Joubert, viszont jelentős pontlemaradással csak az 5. legjobb lett a rövidben és nagyon jól kell teljesítenie a kűrben ahhoz, hogy érmes lehessen Párizsban.

Rövidprogram utáni állás:
1 Takahiko KOZUKA (JPN) 77.64 (VIDEÓ)
2 Florent AMODIO (FRA) 75.62 (VIDEÓ)
3 Brandon MROZ (USA) 72.46 (VIDEÓ)
4 Chafik BESSEGHIER (FRA) 70.33 (VIDEÓ)
5 Brian JOUBERT (FRA) 66.95 (VIDEÓ)
6 Peter LIEBERS (GER) 66.53 (VIDEÓ)
7 Kevin REYNOLDS (CAN) 66.13 (VIDEÓ)
8 Nan SONG (CHN) 62.88 (VIDEÓ)
9 Anton KOVALEVSKI (UKR) 55.79 (VIDEÓ)
10 Zoltan KELEMEN (ROU) 53.02 (VIDEÓ)

Részletes pontozás