2010. november 5., péntek

Cup of China - rövid tánc

Az éremesélyesek közül elsőként a mieink, Hoffmann Nóra és Maxim Zavozin léptek jégre az első csoportban. A programban Max vétett látványosabb hibát, amikor is a twizzle második felében nem fogta meg a korcsolyáját. A pontszámuk kevesebb, mint amit akár az Ondrej Nepelán, akár a Finlandián kaptak, de még így sem lehet okuk panaszra, hisz a 4. helyről várhatják a holnapi kűrt.
A második csoport első jégre lépői a korábbi junior világbajnok orosz páros, Bobrova és Soloviev voltak. A Tom Jones - Delilah című számára futott rövidjük elején a fiú hibázott: a twizzle-sor második felének végén kidőlt a tengelyből. A lendületes program  összességében a harmadik helyre volt elég.
Az olasz Faiella / Scali jégtáncos pár a szezonban először versenyez és ez talán meg is látszott egy kicsit előadásukon. A My Fair Lady programjukat kissé halványan prezentáló kettős férfi tagja két alkalommal is rákorcsolyázott partnernője szoknyájára, így nem csak lendületüket vesztették el, de értékes pontjaikat is a kötelező keringő rész második felében. Az olaszok egyébként technikára hajszálpontosan ugyanannyit kaptak, mint Nóriék, de kikaptak a mögöttük végző oroszoktól.
A francia Pechalat / Bourzat kettős idén már két aranyérmet is szerzett és a mai formájukat elnézve holnap nyakukba kerül a harmadik is. A Nebelhorn és Finlandia Trophy után lecserélték rövid táncukat és ezúttal a Dr. Zhivago-ra futottak Zhulin tanítványai. Közel hét pontos előnyükkel magabiztosan vághatnak neki a holnapi kűrnek.

Rövid tánc utáni állás: