2010. november 5., péntek

Cup of China - női rövidprogram

A 11 fős női mezőnyből 5-en tudtak 50 pont felett teljesíteni a rövidprogram során, de egyikük sem érte el a 60 pontot. 
A legjobbnak Mirai Nagasu bizonyult, aki hosszabb kényszerpihenőt követően is magabiztosan megcsinálta, amit tud. 3Lz-2T kombináció, szóló tripla flip és egy Ina Bauer-ből indított dupla axel szerepelt a programjában. Érdekesség, hogy a tavalyi kínai grand prix-n is az élről várhatta a kűrt Nagasu, de a kűrt akkor annyira elrontotta, hogy végül csak az 5. lett. Reményei szerint idén ez nem ismétlődik majd meg.
Akiko Suzuki nem sokkal maradt el az amerikai lány mögött. A japán lány tangós rövidjében 3F-2T kombináció, 3Lz és 2A ugrások szerepeltek. A lutz-ból bizonytalanul érkezett és le is tette a kezét. Mindenesetre még így is magasabb pontszámot kapott, mint néhány héttel ezelőtt a Finlandián. Ráadásul címvédőként érkezett Pekingbe és idén is győzni szeretne.
A világbajnok Miki Ando csupán a harmadik helyet tudta megszerezni, hiába volt tripla-tripla kombináció a programjában. A 3Lz-3Lo kombináció második ugrását visszaminősítették neki és a dupla axel-ből való rossz érkezéssel is pontokat veszített. A forgáskombinációja 2-es, a hátrahajlós forgása csupán 1-es szintet ért el.
A csalódást keltő ötödik helyet tudta csak megcsípni az orosz Leonova, aki cirkuszos programját nem tudta hibátlanul bemutatni. Rögtön a nyitó 3F-2T kombinációban bizonytalankodott, mindkét ugrásából kifordult. Tavaly ő volt az egyetlen európai a grand prix döntőben, holnap viszont nagyon jó kűrt kell futnia ahhoz, hogy idén ezt megismételhesse.

Rövidprogram utáni állás:
1 Mirai NAGASU (USA) 58.76 (VIDEÓ)
2 Akiko SUZUKI (JPN) 57.97 (VIDEÓ)
3 Miki ANDO (JPN) 56.11 (VIDEÓ)
4 Bingwa GENG (CHN) 51.09 (VIDEÓ)
5 Alena LEONOVA (RUS) 50.79 (VIDEÓ)
6 Joshi HELGESSON (SWE) 48.83 (VIDEÓ)
7 Amanda DOBBS (USA) 46.73 (VIDEÓ)
8 Kristine MUSADEMBA (USA) 40.80 (VIDEÓ)
9 Min-Jeong KWAK (KOR) 38.83 (VIDEÓ)
10 Diane SZMIETT (CAN) 38.17 (VIDEÓ)
11 Qiuying ZHU (CHN) 35.61 (VIDEÓ)

Részletes pontozás
2. csoport bemelegítés: VIDEÓ