2010. november 3., szerda

Cup of China - esélylatolgatás


A senior grand prix szezon harmadik állomása Peking lesz. A Cup of China pénteken  és szombaton zajlik majd. 
A számunkra legérdekesebb versenyszám egyértelműen a jégtánc lesz, ahol magyar résztvevőket is köszönthetünk. HOFFMANN Nóra és Maxim ZAVOZIN idén már megnyerték a pozsonyi Ondrej Nepela versenyt és ezüstérmet szereztek a Finlandia Trophy-n. Igaz, nem lesz könnyű dolguk ezen a versenyen, hiszen olyan párok ellen kell majd megküzdeniük a dobogós helyekért, mint a kétszeres Eb-ezüstérmes és vb-bronzérmes olasz Federica FAIELLA / Massimo SCALI, akiknek ebben a szezonban ez az első versenyük. De itt lesznek a Nebelhorn és a Finlandia Trophy győztesei, a francia Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT kettős is. Versenyben lesznek a mieink a korábbi junior világbajnok orosz Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV jégtáncos párral is. Viszont nem lehetnek ellenfelek számukra az amerikai Hubbell-testvérpár és a juniorból átlépő amerikai Isabella CANNUSCIO / Ian LORELLO, a kanadai Kharis RALPH / Asher HILL kettős és a kínai jégtáncos párok sem. 
A hölgyeknél a legnagyobb aranyérem esélyes a japán Miki ANDO, aki 2007-ben világbajnok volt, tavaly pedig mindkét grand prix-jét is megnyerte, a döntőben pedig a 2. legjobbnak bizonyult. Dobogó aspiráns a szintén japán Akiko SUZUKI, aki idén már megnyerte a Finlandia Trophy-t, vagy Frank Carroll tanítványa, az amerikai Mirai NAGASU. Az orosz színeket Alena LEONOVA képviseli, aki a Finlandiáról egy bronzérmet a Nizza kupáról pedig aranyat hozott el ebben a szezonban. Dobogó közelébe érhet még az amerikai Amanda DOBBS vagy a svéd Joshi HELGESSON. A Kanadából érkező Diane SZMIETT az egyetlen a női mezőnyben, aki már letudta az első grand prix versenyét, még Japánban.
Izgalmasnak ígérkezik a férfi verseny, hiszen olyan versenyzők lépnek jégre majd, mint az Európa- és világbajnok francia Brian JOUBERT, az Európa bajnok cseh Tomas VERNER vagy az Eb-ezüstérmes és az idei Finlandián bronzot szerző olasz Samuel CONTESTI. A kis európai háziversenyhez csatlakozik még a német Peter LIEBERS és az orosz Sergei VORONOV is. Japánból azért érkeznek olyan nevek, akik felérhetnek akár a dobogóra is: Takahiko KOZUKA vagy friss Finlandia győztes, Tatsuki MACHIDA.
Párosban összecsaphatnak a két korábbi grand prix verseny győztes párosai: a kínai Qing PANG / Jian TONG, valamint az orosz Lubov ILIUSHECHKINA / Nodari MAISURADZE. A junior világbajnok kínai Wenjing SUI / Cong HAN már részt vett két junior grand prix-n, ahonnan ezüst- és aranyéremmel távozhattak, most viszont lehetőséget kapnak  a bizonyításra a felnőttek között is a hazai rendezésű versenyen. Európát az orosz páron kívül csupán az olasz Nicole DELLA MONICA / Yannick KOCON kettős képviseli. Amerikából a legutóbbi hazai bajnokság ezüstérmes párosa, Amanda EVORA / Mark LADWIG és az NHK Trophy 4. helyezett párosa, Caitlin YANKOWSKAS / John COUGHLIN érkezik.

Versenyprogram (magyar idő szerint):

November 5. péntek 
7.45 Jégtánc rövid tánc
9.30 Hölgyek rövidprogram
11.25 Férfiak rövidprogram
13.20 Páros rövidprogram

November 6. szombat
7.00 Jégtánc szabadprogram
8.55 Hölgyek szabadprogram
11.05 Férfiak szabadprogram
13.25 Páros szabadprogram