2010. november 5., péntek

Cup of China - férfi rövidprogram

Első alkalommal mutatta be versenyen új rövidprogramját a japán Kozuka és az eredmények azt igazolják, hogy nem is rosszul. Hiszen a 3Lz-3T kombinációt, 3F és 2A ugrásokat tartalmazó programja a legjobbnak bizonyult a verseny során. A hibátlan ugrások mellett a forgásai is a legerősebb, 4-es erősségi szintet érték el.
A világbajnok Joubert hiába mutatott be szép 4T-3T kombinációt és szóló tripla lutz-ot, a tripla axel-ban bizonytalankodott, a forgásaira és lépéssorára pedig csak 1-es és 2-es szintet kapott. Emiatt került 2,60 pontos hátrányba a japán fiúval szemben és így a második helyről várhatja a holnapi kűrt.
Joubert után a cseh Verner is az axel-ben bizonytalankodott. A Singin In The Rain programban 3Lz-3T kombináció és szóló 3F szerepelt még. A korábbi Európa bajnok a februári olimpia óta nem versenyzett, így már nagyon várta, hogy újra bizonyíthasson. Holnap még neki is lesz lehetősége az előrébb lépésre, hiszen még ő is 70 pont felett teljesített.
Kozuka után a második legmagasabb technikai pontszámot begyűjtő amerikai Mroz nem sokkal maradt el Verner mögött. Programjában 4T-3T kombináció is szerepelt.
Sergei Voronov bizonytalanul érkezett meg a négyfordulatos toe-loop-ból, így már csak egy szimpla toe-loop-ot tudott rátenni. A szóló tripla ugrásaként ő a rittbergert választotta.
A legnagyobb csalódást Samuel Contesti okozta, aki hiába ugrott szép tripla-tripla kombinációt, rosszul érkezett meg a tripla axel-jéből és leszimplázta a szóló triplának szánt flip-et is. Mindezek tetejébe a programja végén még az egyik forgásában is rontott.

Rövidprogram utáni állás:
1 Takahiko KOZUKA (JPN) 77.40 (VIDEÓ)
2 Brian JOUBERT (FRA) 74.80 (VIDEÓ)
3 Tomas VERNER (CZE) 70.31 (VIDEÓ)
4 Brandon MROZ (USA) 69.84 (VIDEÓ)
5 Sergei VORONOV (RUS) 68.70 (VIDEÓ)
6 Ross MINER (USA) 67.10 (VIDEÓ)
7 Tatsuki MACHIDA (JPN) 66.78 (VIDEÓ)
8 Jinlin GUAN (CHN) 64.95 (VIDEÓ)
9 Samuel CONTESTI (ITA) (VIDEÓ)
10 Peter LIEBERS (GER) 59.78
11 Jialiang WU (CHN) 57.76
12 Peitong CHEN (CHN) 54.85

Részletes pontozás
2. csoport bemelegítése: VIDEÓ