2010. november 6., szombat

Cup of China - férfi szabadprogram

A hölgyek után a másik egyéni számban, a férfiaknál is japán győzelem született. 
Takahiko Kozuka, a 2006-os junior világbajnok így 2008 után ismét grand prix győztes tudott lenni. A japán fiú felnőtt versenyen először tudott mind a rövidben, mind a kűrben első lenni. A kűrben mindösszesen egy hibát vétett, a programja elején szereplő négyfordulatos toe-loop-ban letette kezét. Viszont nem minősítették vissza neki, úgy ahogy azt az olimpián tették. Egyedül ő kapott 80 pont felett technikára és az ötkomponensben is csak Verner bizonyult jobbnak nála. Programjában két 3Lz-2T kombináció és egy 3A-2T-2Lo kombináció szerepelt.
A második helyre kisebbfajta meglepetésre Brandon Mroz került, aki első alkalommal szerzett érmet grand prix versenyen. A technikailag erős programjában 8 tripla ugrás és egy négyfordulatos toe-loop szerepelt. Noha jobbára semleges értékeléseket kapott elemeire, még így is két és fél pontra megközelítette a japán fiú technikai pontszámát. A párizsi grand prix-ig a forgásain és a lépéssorain szeretne javítani, hogy magasabb szinteket kapjon rájuk.
Megtartotta rövid utáni harmadik helyét Tomas Verner. A cseh fiú Michael Jackson kűrjében 6 tripla szerepelt, a második tripal axel-jét ugyanis visszaminősítették neki és egy rittberger-t leduplázott. Mostani szereplését egy jó kezdetnek tartja, ugyanis az elmúlt 5 hét munkája meghozta számára a bronzérmet és ez még csak a kezdet.
Csalódást keltő volt viszont Brian Joubert szereplése. Visszaminősítették négyfordulatosát és a program utolsó kombinációjában az átkötő rittbergert is. Köralakú lépéssora 2-es erősségi szintű lett, a másik lépéssora és valamennyi forgása pedig csak 1-es szintet ért el. Az alacsony technikai pontszám csak a 9. legjobbnak bizonyult a verseny folyamán.
Visszalépni kényszerült programja közben az orosz Sergei Voronov. A nyitó négyfordulatosban ugyanis olyan rosszul érkezett meg, hogy megsérült a jobb bokája.

Végeredmény:
1 Takahiko KOZUKA (JPN) 233.51 (VIDEÓ)
2 Brandon MROZ (USA) 216.80 (VIDEÓ)
3 Tomas VERNER (CZE) 214.81 (VIDEÓ)
4 Brian JOUBERT (FRA) 210.29 (VIDEÓ)
5 Tatsuki MACHIDA (JPN) 200.95 (VIDEÓ)
6 Samuel CONTESTI (ITA) 198.84 (VIDEÓ)
7 Ross MINER (USA) 197.13 (VIDEÓ)
8 Jinlin GUAN (CHN) 196.92 (VIDEÓ)
9 Peter LIEBERS (GER) 175.94
10 Jialiang WU (CHN) 172.56 (VIDEÓ)
11 Peitong CHEN (CHN) 150.69

Részletes pontozás