2010. november 6., szombat

Cup of China - páros szabadprogram

A kínai Qing Pang / Jian Tong kettős második grand prix győzelmét aratta hazájában. Liszt művére készült programjukban az ugráselemekkel akadtak gondjaik. Rögtön a nyitó dupla axel-es ugrósorban esett el a páros hölgy tagja, majd a szóló tripla toe-loop-ot duplázták le mindketten. E hibákat leszámítva viszont szép programot mutattak be: tripla pörgetett emelés, kidobós tripla salchow és rittberger, valamint 4-es szintű emelés is szerepelt a kűrjükben. Két grand prix győzelmükkel már biztosan gran prix döntősök.
A junior korú kínai Sui / Han kettős is ott lesz a grand prix döntőn egy első és egy második helyükkel, de ők a juniorok között lépnek majd jégre Pekingben. A felnőttek között itt a hazai pályán is bemutatkoztak és ezüst érmet szereztek. Sikerük egyik kulcsa a kűrben szereplő kidobós  négyfordulatos salchow, ami ezúttal kétlábasra sikeredett és így negatív értékelése miatt nem tett hozzá jelentősen a technikai pontszámhoz. Jól sikerült viszont a kidobós tripla flipjük és a tripla pörgetett emelésük is.
Az amerikai Yankowskas/Coughlin minden eddigi legjobbjukat felülmúlták ezen a versenyen. A kűrben csupán egy kidobós tripla salchow-ot rontott a lány, elesett belőle. Szép volt a dupla axel-jük, a 3T-2T kombinációjuk és a kidobós tripla rittbergerük is.  Az Ave Maria programjuk meghozta életük első grand prix érmét.
A kanadai grand prix győztesei, az orosz Lubov Iliushechkina / Nodari Maisuradze kettős ezúttal lecsúszott az éremről is és csak a 4. helyen végzett.

Végeredmény: