2010. október 15., péntek

JGP Ostrava - 2. nap

A második napon a jégtáncosok is bemutatkoztak Ostravában. A rövid táncot követően 5 pontos előnnyel az orosz Pushkash / Guerreiro jégtáncos pár vezet, akik így egy lépéssel közelebb kerültek a grand prix döntőbe jutáshoz. A tavalyi szezonban egy 1. és egy 2. hellyel kvalifikálták magukat a döntőbe, ahol végül az 5. helyen végeztek. A második helyre egy francia kettős, Zahorski / Miart került, akik Brassóban lecsúsztak a dobogóról és a 4. helyen végeztek. A harmadik helyen az Antipova / Kudashev pár áll a rövid tánc után. Ők Drezdában voltak ezüstérmesek, így még van esélyük a döntőbe jutásra.

Jégtánc rövid tánc utáni állás:

A párosoknál már az érmeket is kiosztották, hisz a kűrt futották le a verseny második napján. Az élen az a kínai Yu / Jin kettős végzett, akik a rövid után még csak az 5. helyen álltak. A kűrben és így az összpontszámukban is megjavították egyéni legjobbjukat és győzni tudtak. A programjukban salchow-os és rittberger-es kidobós ugrások szerepeltek, ezek jól sikerült. A tripla pörgetett emelésük is szépen sikerült, de az ugráselemekkel akadtak gondjaik. A második helyen a rövid után még élen álló amerikai Cain / Reagan kettős végzett. Ők minden létező korábbi rekordjukat megdöntötték ezen a versenyen és első ízben szereztek érmet junior grand prix-n. Szép szóló tripla salchow-juk volt és egy 2A+2T kombináció. A dupla pörgetett emelésük szép volt, de a kidobós salchow csak dupla lett, a flip pedig nem sikerült jól. A kanadai Purich / Schultz kettős Sheffield után itt is bronzérmet szerzett. Ők toe-loop-os és salchow-os kidobós ugrásokat mutattak be, dupla pörgetett emelésük volt, ám a szóló ugrásaik nem sikerültek jól.

Páros végeredmény:
1 Xiaoyu YU / Yang JIN (CHN) 138.66

A hölgyek is lefutották a kűrt a mai napon. A versenyszámot az amerikai Vanessa Lam nyerte, aki már a rövid programot követően is az élen állt. A kűrben ugyan csak a második legjobbnak bizonyult, ám a rövidből hozott előnye elég volt ahhoz, hogy ő legyen az aranyérmes. 3F-2T kombinációt ugrott, volt egy 2A-2A ugrósora, a tripla toe-loop-ja és a tripla flip-je is jól sikerült, a lutz-a viszont élhibás volt, a rittberger pedig nagyon bizonytalan. Mindhárom forgása 4-es erősségi szintű volt. A legjobb kűrt a japán Risa Shoji futotta, ám összesítésben csak a második helyig tudott felkapaszkodni a rövid utáni 4. helyéről. A rövidben elesett a rittberger-ből, a kűrben viszont szépen sikerült. A lutz-a szólóban élhibás volt, kombinációban pedig hiányos. Ezt leszámítva viszont ugrott egy szép 2A-3T és egy 3T-2T-2T kombinációt, valamint triplán flipet és salchow-ot is. A kűrben és így összesítésben is a harmadik helyen végzett az orosz Polina Shelepen. Programját egy 2A-3T és egy 2A-3T-2T kombinációval indította, volt tripla salchow-ja és rittbergere is. A lutz-a hiányos volt a kombinációban és rendkívül pontatlan szólóban, a flip-je pedig élhibás. A három forgására azonban ő is megkapta a 4-es szintet. A magyar versenyző, Borbély Regina 27. helyen végzett a 32 fős mezőnyben.

Hölgyek végeredmény:
1 Vanessa LAM (USA) 156.41
2 Risa SHOJI (JPN) 155.23
3 Polina SHELEPEN (RUS) 152.92 
...