2010. október 15., péntek

Cup Of Nice - 3. nap

A senior versenyzők is megkezdték a versenyzést a Nizza Kupán. Elsőként a párosok futották le a rövidprogramot. Az élen a frissen összeállt orosz Katarina Gerbikdt / Alexander Enbert páros végzett. Igaz, hogy rontották a szóló tripla salchow-ot, de ezt leszámítva szépen sikerült a dupla pörgetett emelés és a kidobós tripla flip is. Az egyenes vonalú lépéssoruk csak 1-es erősségi szintű lett, de a lasszós emelésük elérte a 4-es szintet. A második helyre is egy orosz páros került, a Novik / Kutnetsov kettős. Érdekesség, hogy náluk a választott szóló tripla ugrás a rittberger volt, amit szépen meg is csináltak. Ők is dupla pörgetett emelést csináltak, a kidobós tripla ugrásuk viszont salchow volt. A halálforgásuk csak 1-es szintű lett, a lasszós emelésük is csak 2-es. A harmadik helyre, jócskán elmaradva a két orosz pártól, az olaszok kerültek. Náluk is probléma volt a szóló tripla ugrással, de a pörgetett emelés és a kidobós tripla rittberger sem sikerült szépen. 

Párosok rövidprogram utáni állás:
1 Katarina GERBOLDT / Alexander ENBERT (RUS) 54.10
2 Tatiana NOVIK / Mikhail KUTNETSOV (RUS) 53.42
3 Nicole DELLA MONICA / Yannick KOCON (ITA) 45.64
4 Klara KADLECOVA / Petr BIDAR (CZE) 45.30
5 Stacey KEMP / David KING (GBR) 40.81
6 Katerina KOSTENKO / Roman TALAN (UKR) 31.47
Részletes pontozás

A férfiaknál az élen az orosz Artur Gachinskiy végzett a rövidprogramban. Egy 4T-3T kombinációval indított, ami ugyan nem sikerült tökéletesen, de így is erre az elemre 12.90 pontot kapott. Rendben volt a tripla axel és a tripla rittberger is. A köralakú lépéssorára és két forgására is 3-as erősségi szintet kapott. Több mint négy pontos lemaradással követi honfitársát, Konstantin Menshov, aki 4T-2T kombinációt vállalt és a jó kivitellel 12.45 pontot szerzett erre az elemre. A tripla axel rosszul sikerült, de a rittberger-rel nem volt probléma. Ő két forgására is 4-es erősségi szintet kapott. A németek versenyzője, Liebers is 70 pont feletti pontszámot gyűjtött a rövidben és a 3. helyről várhatja a kűrt. Nem sikerült jól a 3F-3T kombinációja a flip élhibája miatt és a tripla rittberger-re is csekély negatív értékelést kapott. A tripla axel viszont szépen sikerült és mindhárom forgására 4-es erősségi szintet kapott. A 4. helyre került Sergei Voronov, aki leépítette kombinációját és csak 3T-3T változatot ugrott. Ezzel legalább 5 pontot vesztett. A rittberger és axel is megvolt triplán, de mindkét esetben semleges értékelést kapott a bíróktól. A további négy kötelező elemére 3-as erősségi szintet kapott. A francia Preaubert sem remekelt ezúttal, hiszen hiába sikerült jól a 3F-3T kombináció és a 3A ugrása, a tripla rittberger negatív értékelést kapott és összességében is semleges értékeléseket kapott az elemeire. A spanyol Fernandez sok apró hibával futott. A 3Lz-2T kombináció nem sikerült teljesen jól, a lábváltásos forgásai csak 1-es és 2-es szintet értek el és a lépéssora is csak 2-es lett. 

Férfiak rövidprogram utáni állás:
1 Artur GACHINSKIY (RUS) 77.91 (VIDEÓ)
2 Konstantin MENSHOV (RUS) 73.23
3 Peter LIEBERS (GER) 70.96
4 Sergei VORONOV (RUS) 69.77
5 Alban PREAUBERT (FRA) 69.35
6 Javier FERNANDEZ (ESP) 66.88 
...

Jégtáncban a francia Carron / Jones kettős vezet a rövid táncokat követően. Több mint 8 és fél pontos előnyük magáért beszél. A második helyre az olasz Alessandrini / Vaturi kettős került, akik eddig csak a juniorban versenyeztek, most mutatkoztak be először a seniorok között. Az olimpián is részt vevő brit Coomes / Buckland kettős nem sokkal elmaradva az olaszok mögött a harmadik helyről várhatja a kűrt.

Jégtánc rövid tánc utáni állás:
4 Siobhan HEEKIN-CANEDY / Alexander SHAKALOV (UKR) 44.30
5 Louise WALDEN / Owen EDWARDS (GBR) 42.65
6 Zoe BLANC / Pierre-Loup BOUQUET (FRA) 42.29
7 Natalie FEIGIN / Eugeny KRASNIAK (AZE) 34.63
8 Valeria STARYGINA / Ivan VOLOBUEV (RUS) 33.51
9 Katharine ZEIGLER / Baxter BURBANK (USA) 32.96
10 Corenne BRUHNS / Benjaman WESTENBERGER (MEX) 27.92 
Részletes pontozás