2010. október 14., csütörtök

JGP Ostrava - 1. nap

Vanessa Lam az élről várhatja a kűrt

Elérkeztünk a szezon utolsó junior grand prix versenyéhez, mely után az is kiderül, hogy kik jutnak be a december 9-12. között Pekingben megrendezésre kerülő döntőbe. Néhány versenyzőnek ugyanis még most Csehországban lesz lehetősége bekerülni.
Elsőként a hölgyek mutatkoztak be Ostravában. A rövidprogramot az amerikai Vanessa Lam nyerte, akinek egyetlen regisztrált eredménye még a tavalyelőtti amerikai bajnokságról való, ahol 9. helyen végzett a juniorok között. Egyedül ő kapott 30 pont feletti technikai pontszámot a rövidprogramban. A második helyre az orosz Shelepen került, aki a szezon első junior grand prix versenyét nyerte meg. Érdekesség, hogy ott is csak a második helyen állt a rövid után, végül mégis az ő nyakában landolt az aranyérem. A harmadik helyre az ismertebb amerikai, Kiri Baga került, aki igaz, hogy 50 pont alatt teljesített, de ő kapta a legmagasabb ötkomponens pontszámot a 32 fős mezőnyben. A magyar résztvevő, Borbély Regina a 22. helyet szerezte meg a rövidben.

1 Vanessa LAM (USA) 53.05
2 Polina SHELEPEN (RUS) 50.46
3 Kiri BAGA (USA) 49.74 
...

Másodikként a párosok léptek jégre a grand prix első napján. Az élen álló párosok egy ponton belüli különbséggel követik egymást. Az élen az amerikai Cain / Reagan kettős végzett, akik Sheffield-ben csak a 6. helyet szerezték meg. Őket követi az a kanadai kettős, akik bronzérmesek voltak a brit versenyen. Az orosz Petaikina / Kurduykov páros pedig jelenleg a broznérmes pozícióból várhatja a holnapi kűrt.

...

Végezetül a férfiak versenye következett, ahol a rövidprogramot követően a Graz-ban is győzedelmeskedő kínai Yan áll az élen. Majdnem 5 ponttal javította meg eddig legjobbját, így magabiztosan várhatja a szombati kűrt. A második helyre a svéd Majorov került, akit két évvel ezelőtt már felnőtt Európa bajnokságon is láthattunk. A szezon negyedik junior grand prix-jén, Japánban az 5. helyen végzett. A harmadik helyre is egy kínai fiú, Liu került, aki Drezdában csak a 10. lett, itt viszont 10 ponttal javította meg eddigi legjobb rövidprogramra kapott pontszámát. A brassói versenyt nyerő amerikai Messing a negyedik helyről várhatja a folytatást.

1 Han YAN (CHN) 66.19
2 Alexander MAJOROV (SWE) 62.67 
3 Jiaxing LIU (CHN) 62.59