2010. október 7., csütörtök

JGP Dresden - 1. nap

Hatalmas, közel 10 pontos előnnyel vezet Tuktamisheva a drezdai grand prix első napján a női rövidprogramot követően. A brassói győzelme után most sem kérdéses, hogy kinek a nyakába kerülhet az arany a holnapi kűrt követően. Az orosz lány hibátlan 3Lz-3T kombinációt, 3Lo és 2A ugrásokat mutatott be és jócskán megjavította a korábbi egyéni legjobbját. Az amerikai Christina Gao a grazi versenyt követően itt is csak az ezüstéremért hajthat. Pechje, hogy akkor pont a másik orosz tehetség, Sotnikova múlta felül. A rövidprogramja során rontotta a tripla flipet, így nem volt kombinációja. Gao-nak ezúttal nem lesz olyan könnyű megszerezni az ezüstöt úgy, mint Ausztriában, hisz fél pontnyi közelségben követi őt a másik orosz, Agafonova. Igaz, azon a versenyen az orosz lány olyan rosszul szerepelt a kűrben, hogy végül csak a hetedik helyen zárt. A rövidjében sikeresen bemutatta a 3Lz-3T kombinációt, de elesett a rittbergerből.

Rövidprogram utáni állás:
2 Christina GAO (USA) 47.66
3 Polina AGAFONOVA (RUS) 47.20
...
A teljes mezőny sorrendje

Míg a hölgyeknél a második-harmadik helyen lesz küzdelem a kűrben, addig a párosban az első két helyen várható kemény párharc. Az élen a japán junior világbajnoki ezüstérmes Takahashi / Tran áll, akik a sheffieldi grand prix-n nagyon elrontották a rövidet és nem sikerült győzniük. Itt sincsenek ezúttal könnyű helyzetben, hisz szorosan követi őket talán az egyik legnagyobb riválisuk, a kínai Sui / Han kettős. Ők az idei junior világbajnokok és ők is egy második helyet szereztek az előző grand prix-jükről. Az orosz Silaeva / Minchuk pár nem nagyon szólhat bele az aranyérem sorsába, hisz ők jócskán le vannak maradva élen álló két pár mögött.

Rövidprogram utáni állás:
2 Wenjing SUI / Cong HAN (CHN) 55.32

A férfiaknál az amerikai Dornbush áll az élen, aki az osztrák grand prix-n egy felejthető rövidet futott és végül egy jobb kűrrel sem tudott dobogóra állni. Ezúttal viszont nagyon magabiztosan, 6 ponttal vezet Gorshkov előtt. Az orosz fiú megjavította egyéni legjobbját a rövidben és ezúttal talán a korábbi grand prix-n szerzett 4. helye után ő is dobogós lehet. A harmadik helyre egy belga fiú került, aki Graz-ban indult és ott 7. helyen végzett. Vigyáznia kell a kűrben, hisz a negyedik helyen szorosan követi őt a másik orosz, Artur Dmitriev. A 18 éves Mishin-tanítványnak ez az első grand prix szereplése és édesapja kétszeres olimpiai bajnok műkorcsolyázó volt párosban.

Rövidprogram utáni állás:
1 Richard DORNBUSH (USA) 69.05
2 Gordei GORSHKOV (RUS) 62.95
3 Jorik HENDRICKX (BEL) 60.81
...