2010. szeptember 29., szerda

Ondrej Nepela előtt

A 18. Ondrej Nepela Memorial szeptember 30. és október 2. között kerül megrendezésre Pozsonban, Szlovákiában. A versenyt a szlovák Ondrej Nepela emlékére rendezik meg évről évre, aki 1972-ben olimpiai bajnok lett, majd tragikusan fiatalon, mindössze 38 évesen 1989-ben életét vesztette.

A férfi mezőnyből érdemes lesz majd figyelni Viktor PFEIFER-re, Adrian SCHULTHEISS-re és Anton KOVALEVSKI-re is, akik már jópár éve stabil Eb és vb résztvevők. De talán meglepetést okozhat majd a japán Akio SASAKI. Magyar színekben a 2010-es magyar bajnokot, MARKÓ Márton-t köszönthetjük az indulók között.

A női mezőny viszonylag szűkölködik a nagyobb nevektől. Érdemes azért megemlíteni Valentina MARCHEI-t vagy a felnőttek között most debütáló japán Haruka IMAI-t, akik az érmes helyekért küzdhetnek. A magyar színeket PAVUK Viktória képviseli majd. A hölgyek versenyében DOROFEJEV Tamara lesz a technikai specialista, aki versenyzőként 2000-ben a 4. helyen végzett.

Számunka a legfontosabb versenyszám mégis a jégtánc lesz, hiszen a szezonban most lép először jégre HOFFMANN Nóra és Maxim ZAVOZIN. A magyar jégtáncos pár címvédőként tér vissza a versenyre és minden esélyük meg van rá, hogy meg is szerezzék az aranyat. A mezőnyből egyedül a múlt héten is versenyző német Nelli ZHIGANSHINA / Alexander GAZSI kettős lehet veszélyes rájuk, hiszen ők Oberstdorf-ban a rövid tánc során a legmagasabb technikai pontszámot kapták. Emellett jégre lép majd a NAGY Zsuzsanna / FEJES Máté, jégtánckettősünk is. A technikai panelben foglal helyet ELEK György, Elek Attila testvére, aki maga is jégtáncos volt Nagy Zsuzsannával, Nagy Sándor edző lányával.

Szeptember 30. csütörtök
14.00 Hölgyek rövidprogram
16.15 Férfiak rövidprogram

Október 1. péntek
14.15 Hölgyek szabadprogram
18.30 Jégtánc rövid tánc

Október 2. szombat
13.00 Jégtánc szabadprogram
16.15 Férfiak szabadprogram