2010. szeptember 29., szerda

Evan Bates megsérült

Evan Bates Achilles-ín sérülést szenvedett kedd délelőtti edzésén és így partnerével, Emily Samuelson-nal nem tudnak részt venni a grand prix versenyeken ebben a szezonban. A híreket edzőjük, Marina Zoueva tolmácsolta a sajtó képviselőinek a mai napon. "Megsérült az Achilles-e, de még nem tudjuk milyen mértékben. Hamarosan operálni fogják. Nagy szerencsétlenség ez, de valószínűleg jó ideig nem tud edzeni majd. Az ilyen sérülések eléggé hosszú felépüléssel járnak." - nyilatkozta Zoueva. Az amerikai jégtánckettős egyébként a japán és a francia grand prix-kre kapott meghívást. A sérülést egy emelés közben szerezte Evan, amikor partnere pengéje felsértette a bal lábán az Achilles-ínát. Másik edzőjük, Shpilband így nyilítkozott az esetről: "Ez nehéz helyzet, hisz rengeteget fejlődtek az utóbbi időben, különösen az utóbbi pár hétben. Ez még nem a világ vége. Minden rendben lesz.'' 
Samuelson és Bates 10 évet dolgozott együtt Yuri Chesnichenko-val és Yaroslava Nechaeva-val, de áprilisban úgy döntöttek, hogy váltanak és átmentek Zouevá-hoz és Shpilband-hoz. A döntés nyílván nem véletlen, hisz ez az edzőpáros edzi a Tessa Virtue / Scott Moir kanadai olimpiai bajnokokat és honfitáraikat, az olimpiai ezüstérmes Meryl Davis / Charlie White kettőst is.
Samuelsonék 2010-ben a 3. helyet szerezték meg az amerikai bajnokságban, majd az olimpián a 11. helyen zártak. A vb-n már a 9. helyet csípték meg és nagy reményekkel vágtak neki ennek a szezonnak, most hogy Tanith Belbin és Benjamin Agosto befejezték amatőr pályafutásukat és így ők léptek elő a 2. számú amerikai jégtáncos párrá.
Ez a sérülés azonban nem az első a pár életében,, hiszen 2007-ben a junior világbajnokságon Emily elesett a kűrben és partnere átkorcsolyázott a bal kezének középső ujján. A műtéten gyorsan átesett Németországban - mely egyébként első egészségügyi beavatkozása volt az életében - és még aznap részt vett a verseny bankettjén.