2010. november 26., péntek

Trophée Eric Bompard - jégtánc rövid tánc

A Pechalat / Bourzat kettős Doctor Zhivago-ja nem talált legyőzőre Franciaországban. A rövid táncukban a kötelező Golden Waltz rész mindkét felére 4-es erősségi szintet kaptak. A twizzle-jük és a rotációs emelésük is 4-es szintű lett, a lépéssorukra azonban csak 2-es erősségi szintet kaptak. Megfutották szezonbeli legjobbjukat és a rövidet tekintve csak az amerikai Davis / White jégtáncos pár volt jobb náluk a szezon eddigi részében.
A második az orosz Riazanova / Tkachenko kettős lett, akik túlszárnyalták az amerikai grand prix-n futott legjobbjukat, hisz magasabb szinteket és magasabb ötkomponens pontokat kaptak. A Golden Waltz-részre 3-as erősségi szintet kaptak, a twizzle-jük és az emelésük 4-es szintű lett. 
Az amerikai Chock / Zuerlein kettős Edith Piaf-os programja a 3. helyre volt elegendő. 3-as szintű lett a lépéssoruk és a twizzle-jük. A korábbi junior világbajnokok szintén megjavították egyéni legjobbjukat és dobogós helyük szinte garantáltan tartható a kűrben is.
A magyar Túróczi / Major kettős az utolsó, 8. helyről várhatja a holnapi kűrt. Örvendetes tény, hogy a japán grand prix-n futott rövidjüket több mint 8 és fél ponttal javították meg Párizsban.
Magyar szempontból fontos még megjegyezni, hogy ha a  2. helyen álló oroszok megtartják előnyüket az amerikaiakkal szemben, akkor Hoffmann Nóráék grand prix döntősök lesznek! Ellenkező esetben a Chock / Zuerlein kettős kerül a legjobb 6 pár közé.  

Rövid tánc utáni állás: