2010. november 27., szombat

Trophée Eric Bompard - páros szabadprogram

Játszi könnyedséggel utasította maga mögé a mezőnyt a német Savchenko / Szolkowy kettős. A kűrben egyedül a tripla pörgetett emelésük kapott negatív értékelést, amiből a lány kicsit rosszul érkezett meg. Remekül sikerült viszont a kidobós tripla flip és tripla salchow is, könnyedén megugrották a 3T-3T ugrósorukat és minden kötelező elemre megkapták a 4-es erősségi szintet. A valószínűleg triplának szánt szóló salchow-ot ezúttal  mindketten csak duplára ugrották meg. Második grand prix győzelmükkel és a szezon legmagasabb páros összpontszámával az 1. helyen jutottak be a pekingi grand prix döntőbe.
Nem lehet oka panaszra a Bazarova / Larionov orosz kettősnek sem, hiszen a japán versenyt követően itt is ezüst érmet szereztek és bizony nem is akármilyen pontszámmal.  Ezen a versenyen ugyanis megjavították minden eddigi legjobbjukat. Túlszárnyalták még honfitársaik, Kavaguti és Smirnov múlt héten korcsolyázott eredményét is. A Vasálarcos kűrben a legnagyobb hibájuk a rontott kidobós tripla flip volt, és mindkét ugráselemükben, a szóló tripla toe-loop-ban és a 2A-2A ugrósorban is bizonytalankodott a lány. Mindemellett mutatós 4-es szintű emeléseik voltak és jól sikerült a kidobós tripla rittberger-ük is. A grand prix döntőbe a 3. legjobb párosként kvalifikálták magukat.
Hatalmas pontlemaradással végzett a bronzérmes helyen a német Hausch / Wende páros. Programjukban rontottak egy emelést, de szépen kivitelezték a kidobós tripla flip-et és salchow-ot is. Jól sikerült a dupla pörgetett emelés és a 3T-2T kombinációjuk, emellett két 4-es szintű forgást is bemutattak. Életük első grand prix érmével minden létező korábbi legjobbjukat megjavították Karel Fajfr tanítványai.
Magyar párosunk végül az utolsó, 7. helyen zárta az orosz grand prix-t. A programjuk elején szereplő 3T-2T kombináció jól sikerült Annának, de Márk rosszul érkezett az első ugrásból, így nem tette rá a második ugrást. A dupla rittberger már mindkettejüknek jól sikerült. Kűrjükben ezeken felül dupla pörgetett emelés, kidobós tripla toe-loop és salchow szerepelt. A részletes pontozásban látható, hogy a semlegesre értékelt dupla rittberger-en kívül minden más elemük negatív elbírálást kapott. Mindent összevetve azonban szép volt a bemutatkozásuk a felnőttek között, hiszen összes egyéni legjobbjukat megjavították ezen a versenyen.

Végeredmény: