2010. november 5., péntek

Cup of China - páros rövidprogram

A japán grand prix-hez képest majdnem hét ponttal kapott kevesebbet a világbajnok kínai Pang / Tong kettős, de még így is megnyerték a rövidprogramot. A nyitó szóló tripla toe-loop egyiküknek sem sikerült jól: míg Pang leduplázta, Tong letette mindkét kezét a tripla után. A tripla pörgetett emelés jól sikerült, a kidobós tripla rittberger-ből viszont kicsit előredőlve érkezett meg a hölgy. 
Mindössze 1,04 pontos lemaradással végzett a második helyen a junior világbajnok Sui / Han páros. Az első senior versenyükön is méltóképp helyt álltak a szóló dupla axel-t, tripla pörgetett emelést és hatalmas kidobós tripla flip-et tartalmazó rövidprogramjukkal.  Figyelemreméltó tény, hogy 5 ponttal többet kaptak technikára, mint az élen álló pár. Kaptak azonban két pont levonást is, ugyanis a programjuk vége felé a fiú egy hátrafelé koszorúban megbotlott, a lány pedig átesett rajta és ő is elesett. Szerencséjükre ez a hiba kötelező elemet nem érintett.
A harmadik helyre az amerikai Yankowskas / Coughlin pár került a rövidprogram során. Tripla pörgetett emelés, kidobós tripla salchow és szóló tripla toe-loop szerepelt a Piazzolla zenére koreografált programban. A kettős egyébként még soha nem állt grand prix versenyen dobogón.
Kisebbfajta csalódás a múlt heti kanadai grand prix győzteseinek szereplése. Az orosz Iliushechkina / Maisuradze kettős ugyanis az élen álló kínaiaktól 5 pontos lemaradással csak a 4. helyről várhatja a holnapi kűrt. A kidobós tripla rittberger és a tripla pörgetett emelés is szépen sikerült programjukban, a szóló tripla toe-loop viszont a lánynál hiányosnak tűnt és elképzelhető, hogy duplára minősítették vissza nekik.
 

Rövidprogram utáni állás: