2010. október 28., csütörtök

Skate Canada - esélylatolgatás

Holnap kezdődik a szezon második senior grand prix versenye, ezúttal Kanadában. Lássuk, kikkel is találkozhatunk majd ezen az állomáson.

Talán a férfi mezőny a legkeményebb idén a Skate Canada-n. Olyan nevekkel, mint a kétszeres vb-ezüstérmes Patrick CHAN, vagy Nobunari ODA, aki tavaly két grand prix-t is nyert, de itt van az új orosz reménység, Artur GACHINSKI, aki két kisebb nemzetközi versenyt is megnyert már idén. De ne felejtkezzünk el a kétszeres junior világbajnok és négykontinens győztes Adam RIPPON-ról sem. Európát pedig olyan nevek képviselik majd, mint Alban PREAUBERT, Javier FERNANDEZ vagy Kristoffer BERNTSSON.

Jégtáncban a hazai színeket a Vanessa CRONE / Paul POIRIER kettős képviseli majd, akik már tavaly is grand prix döntősök voltak. De bemutatkozik a felnőtt mezőnyben a junior vb-n ezüst érmet szerző Alexandra PAUL / Mitchell ISLAM kanadai kettős is. Európából is érkeznek éremesélyes jégtáncos párok: Sinead KERR / John KERR, Kristina GORSHKOVA / Vitali BUTIKOV, vagy akár a francia Pernelle CARRON / Lloyd JONES személyében. Az amerikai jégtáncosok közül a korábbi junior világbajnok Madison CHOCK / Greg ZUERLEIN kettős várható dobogó közelébe.

A hölgyeknél Rochette távollétében egyértelműen Cynthia PHANEUF esélyei a legjobbak a kanadai műkorcsolyázók közül. Alissa CZISNY szintén esélyes a dobogóra, hiszen a korábbi amerikai bajnok állt már grand prix verseny dobogóján, jóllehet a legfelső fokán még sohasem. Japánból az idén 30. életévét betöltő Fumie SUGURI érkezik, és az a Haruka IMAI, aki megnyerte a pozsonyi Ondrej Nepela versenyt az idén. Európát olyan nevek képviselik, mint az Eb-ezüstérmes Sarah MEIER vagy az orosz Ksenia MAKAROVA. De itt lesz Valentina MARCHEI is, aki idén már két kisebb nemzetközi versenyen is ezüstérmet szerzett.

A páros verseny nem hoz sok izgalmat, hiszen igazán nagy nevek nem versenyeznek majd Kingston-ban. Dobogóra esélyes az orosz Lubov ILIUSHECHKINA / Nodari MAISURADZE vagy a frissen összeállt kanadai Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD páros De okozhat meglepetést a korábbi junior vb-bronzérmes amerikai Marissa CASTELLI / Simon SHNAPIR kettős is.