2010. október 23., szombat

NHK Trophy - Páros szabadprogram

A jelenlegi világbajnok kínai páros, Pang és Tong magabiztos versenyzéssel leiskolázta a mezőnyt. A kűrben az első két rontott ugráselemet leszámítva tökéletesen mentek. A Liszt művére koreografált kűrjükben tripla pörgetett emelés és kifogástalan kidobós tripla rittberger és salchow szerepelt.
Az orosz Bazarova / Larionov kettős Vasálarcos kűrjében sem lehetett igazán nagy hibát találni, ők kapták a legmagasabb technikai pontszámot a versenyben. Az ezüstérmet érő produkcióban tripla pörgetett emelés és kidobós tripla rittberger és flip szerepelt. Legutóbb 2007-ben voltak érmesek grand prix versenyen, akkor a Skate America-n bronzérmet szereztek.
A harmadik helyet meg tudta tartani a japán Takahashi / Tran páros, noha a kűrben csak a 4. legjobbnak bizonyultak. A páros női tagja ugyanis elesett a szóló tripla salhow-ban, a kombináció első ugrásában, a dupla axel-ben is és letette a kezét a kidobós tripla salchow-ban. Mindazonáltal öt elemük ért el 4-es erősségi szintet és összességében szép bemutatkozás ez a részükről a felnőtt mezőnyben.

Páros végeredmény:
8 Yue ZHANG / Lei WANG (CHN) 138.55 (VIDEÓ)