2010. október 23., szombat

NHK Trophy - Jégtánc szabadprogram

23.64 ponttal lekörözve a mezőnyt nyerte a szezon első grand prix-jét az amerikai Davis / White kettős. A vb-aranyat is megcélzó jégtáncos pár tangója telis tele volt nehéz elemekkel, mutatós emelésekkel. A szezonban ez volt az első versenyük és szerényen úgy nyilatkoztak, hogy van még mit javítani a programjaikon.
A második helyre a kanadai Weaver / Poje kettős került, akik a kűrben a Moulin Rouge filmzenéjére korcsolyáztak. Ők is szép iramban futották le programjukat és különleges belemeneteleik voltak az emelésekbe. Életük legjobb grand prix szereplése volt ez a mostani, hisz első ízben lettek ezüstérmesek. Tavaly egy broznérmet szereztek a kanadai állomáson.
Bronzérmet szereztek az amerikai Shibutani testvérek, akik a második legjobb kűrt mutatták be a mai napon. Hat elemük 4-es erősségi szintet ért el, így a rövidben való eséssel együtt is első felnőtt grand prix-jükön érmesek tudtak lenni.
A junior világbajnok oroszok Don Quixote-kűrje nem volt elég a dobogóhoz, ők végül a 4. helyen végeztek. 
Az olasz Cappellini / Lanotte kettős sok hibát vétett: elrontottak egy emelést, amire így pontot sem kaptak, bizonytalankodtak a twizzle-sorban és túl hosszú lett az egyik emelésük, amiért 1 pontos levonást kaptak. 
Magyar kettősünk nem tudott feljebb kapaszkodni a kűr során, így az utolsó 10. helyen zárták a versenyt.

Jégtánc végeredmény:
10 Dora TUROCZI / Balazs MAJOR (HUN) 87.40 (VIDEÓ)

Második csoport bemelegítés: VIDEÓ 
A szabadprogramon készült képek megtekinthetők ITT.