2010. szeptember 30., csütörtök

Tobias / Stagniunas - az új litván jégtáncos pár

A Nebelhorn Trophy-n mutatkozott be együtt először Isabella Tobias és Deividas Stagniunas, az új litván jégtáncos pár. "Nem akarok hazudni, a rövidtánc előtt rendkívül ideges voltam." - nyilatkozta a 19 éves Isabella, aki idén júniusban állt össze a 25 éves Deividas-szal. "Deividas soha nem idegeskedik semmi miatt. Annyira nyugodt és kiegyensúlyozott. Én szélsőséges vagyok, de ő olyan, mint egy szikla. Számítani lehet rá és ez nekem sokat jelent."
A kettős, aki Canton-ban edz Igor Shpilband-dal és Marina Zouevá-val a 10. helyen végezett a rövidben, majd összesítésben a 11-ek lettek a Nebelhorn Trophy-n. A bíróktól jó visszajelzéseket kaptak és a versenytapasztalat is összekovácsolta őket. 
Stagniunas korábban Katherine Copely-vel versenyzett és lett háromszoros litván bajnok így juthattak ki több Európa- és világbajnokságra is. Tobias korábban juniorban korcsolyázott grúz színekben Otar Japaridze oldalán.
Mindkettejük számára inspirálóan hat nap mint nap egy jégen edzeni a Tessa Virtue / Scott Moir és a Meryl Davis / Charlie White kettőssel. "Hihetetlen személyiségek és sportolók. Imádom őket nézni minden nap. Ilyen szintű korcsolyázók mellett az ember tényleg mindent belead." - mondta Stagniunas.
Míg Tobias elismeri partnere tapasztalatát, addig Deividas rajong partnere tánctudásáért és hajlékonyságáért, hiszen Tobias klasszikus balettet tanult.
A kettős hosszú távú tervei között szerepel a 2014-es olimpián való részvétel, ebben a szezonban pedig az Európa bajnokságra szeretnének kijutni.
"A fő célunk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk és élvezzük amit csinálunk. Valamint hogy lépésről lépésre fejlődjünk." - mondta Tobias.