2010. szeptember 30., csütörtök

JGP Sheffield - 1. nap

A hölgyek rövidprogramjával indult a mai napon a szezon 5. junior grand prix versenye. A várakozásoknak megfelelően az orosz Sotnikova áll az élen, aki a graz-i versenyt is fölényesen megnyerte néhány héttel ezelőtt. Noha ezúttal nem kapott 60 pont feletti pontszámot, így is közel 4 pontos előnnyel várhatja a holnapi kűrt. A második helyre az amerikai Yasmin Siraj került, aki Courchevel-ben lett 2. még augusztus végén. (Akkor is egy orosz lány, Polina Shelepen győzte le.) Figyelemre méltó tény, hogy az akkori pontszámához képest ezúttal közel 13 ponttal jobban sikerült a Monti Csárdásra futott rövidje. 50 pont felett teljesített még a harmadik helyen álló japán Yuki Nishino is, aki még a romániai gp-n szerepelt. Egyetlen magyar érdekeltségünk is ebben a számban mutatkozott be. Chelsea Rose CHIAPPA szép dupla axel-t mutatott be, de sajnos elesett kombináció első ugrásából, a tripla toe-loop-ból és így a 17. helyről várhatja a folytatást a 27 fős mezőnyben.

1. Adelina SOTNIKOVA (RUS) 59.39 (VIDEÓ)
2. Yasmin SIRAJ (USA) 55.66 (VIDEÓ)
3. Yuki NISHINO (JPN) 51.96 (VIDEÓ)
...

A párosoknál a graz-i versenyt is nyerő Stolbova / Klimov kettős vezet jelentős fölénnyel. A Ludmila Veliková-val edző orosz pár 30 pont feletti technikai pontszámot produkált a rövidben. A második és harmadik helyre kanadai párosok kerültek viszonylag kicsi pontkülönbséggel. Mindkét pár első versenyén vesz részt ebben a szezonban, különösebb eredményeik korábbról nincsenek.

...

A férfiak rövidprogramja során igazán kiélezett verseny alakult ki, hiszen a dobogós helyeken állók között mindössze másfél pontnyi a különbség. A legjobban mégis az amerikai Farris-nek jött ki a lépés, így közel 60 pontjával az élről várhatja a szombati kűrt. A kanadai Firus majdnem 4 ponttal megjavította korábbi rövidprogramban elért legjobb eredményét és így könnyen érmes lehet. Tanaka is új egyéni csúcsot futott, igaz nem sokkal javította meg eddigi legjobbját. Érdekesség, hogy mindhárom fiú indult a brassói junior grand prix-n is és ott Farris 2., Tanaka 3., Firus pedig 5. lett. Ezt a hármast talán már csak az orosz Bush robbanthatja szét, aki Graz-ban szerzett bronzérmet ebben a szezonban.

1. Joshua FARRIS (USA) 59.79
2. Liam FIRUS (CAN) 59.20
3. Keiji TANAKA (JPN) 58.28
...
A teljes mezőny sorrendje