2010. március 27., szombat

Jana Khokhlova és Sergei Novitski visszavonulnak

 A hétfői edzésen még gyakorolták a kűrt...

Egyre rosszabbodó öröklött betegsége miatt, amiben korábban édesapja is meghalt, visszalépni, sőt az amatőr versenyzéstől visszavonulni kényszerült Sergei Novitski. "Egész szezon alatt gondjaim voltak és tegnap az original előtt rosszabbodott a helyzet. Megpróbáltam a kűr napján edzeni, de nem éreztem a lábamat. Megpróbáltam korcsolyázni, de bizonytalan voltam." Edzőjük Alexander Sivin hozzátette: "Túl veszélyes így korcsolyázni, különösen az emelések miatt."
A kétszeres orosz bajnok Jana KHOKHLOVA / Sergei NOVITSKI kettős a 2005/2006-os szezonban kerültek a nemzetközi köztudatba és mindjárt a legjobb 10 között végeztek az Eb-n. 2008-ban már Eb-n és vb-n is bronzérmet szereztek, tavaly pedig Európa bajnokok lettek. Az idei Eb-n ismét bronzérmesek lettek, az olimpián pedig a 9. helyen zártak. 
Korábban már hallani lehetett olyan információkat, hogy a szezon végeztével Novitski visszavonul (2006-ban már operálták is a térdét), de a súlyosbodó problémák miatt már a világbajnokságot nem tudták befejezni.
Hogy Khokhlova új partnerrel folytatja-e a korcsolyázást, még nem lehet tudni.