2011. február 18., péntek

Négykontinens - Páros szabadprogram

A kínai Qing Pang / Jian Tong páros magabiztos versenyzéssel begyűjtötte ötödik négykontinens győzelmét. A kűrjük Liszt “Liebestraum” című művére készült, programjukban tripla pörgetett emelés, kidobós tripla rittberger és salchow szerepelt, továbbá mindhárom emelésük 4-es erősségi szintet ért el. Az ugráselemekben azonban a fiú bizonytalankodott: leszimplázta az axel-es ugrósoruk második ugrását és leduplázta a szóló toe-loop-ot. Mostani sikerük után egyértelmű céljuk a világbajnoki cím megvédése Tokióban.
A rövidprogramot követően még csak bronzérmes helyen álló kanadai Duhamel / Radford  kettős technikában bő 5 ponttal bizonyult jobbnak az élen végző kínai kettősnél. Külön említésre méltó a kombinációjuk, mely 3F-2A-2A volt, valamint  jól sikerült a szóló tripla toe-loop-juk és a tripla pörgetett emelésük is. Kidobós ugrásként  a rittberger-t és a flip-et választották. Sikerük már csak azért is elismerésre méltó, hiszen körülbelül egy éve kerültek össze és máris a legjobbak közé kerültek.
A rövidprogram után egy helyet visszacsúszva végül a bronzérmet szerezte meg a Lawrence / Swiegers kanadai páros. A kűrben a három kanadai kettős közül ők futottak a leggyengébben. A Van Helsing filmzenére készült kűrjükben szépen sikerült a tripla pörgetett emelés és a kidobós tripla lutz is. A szóló ugrások közül  tisztán megvolt a tripla toe-loop, ám a fiú leszimplázta az axel-es ugrósoruk második ugráselemét. Érdekesség, hogy a szezonban a kanadai grand prix-n és a kanadai bajnokságban is a 3. helyen zártak.
A friss amerikai bajnok Caitlin Yankowskas / John Coughlin kettős megőrizte tavalyi negyedik helyét. A legnagyobb hibájuk az volt, hogy a lány leszimplázta a kidobós salchow-ot és csak 1-es erősségi szintet kapott a halálforgásuk.
Hiába futotta a harmadik legjobb kűrt a kanadai bajnok Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch  páros, összesítésben ha nem is sokkal elmaradva az amerikaiaktól, de csak az 5. helyen zártak.

Végeredmény:
10 Huibo DONG / Yiming WU (CHN) 135.10
Részletes pontozólap
Protokoll