2011. február 18., péntek

Négykontinens - Jégtánc szabadprogram

Kisebbfajta dráma alakult ki a jégen, amikor a kanadai olimpiai bajnok kettős hölgy tagja a kűr közepén egy emelést követően leállt és az edzőihez korcsolyázott (VIDEÓ). A  hírek szerint a kvadricepszében érzett szorító érzés miatt nem tudta folytatni a versenyt. Tessa Virtue-t októberben műtötték teljesen más probléma miatt és azóta zavartalanul folyt a felkészülésük. Hogy az 5 hét múlva következő világbajnokságon címvédőként jelen tudnak-e lenni, azt egyelőre nem tudni.
A rivális amerikai kettős, Davis / White így könnyedén zsebelte be a második négykontinens győzelmét. Tangó programjuk minden eleme 4-es erősségi szintet ért el, kivéve a két lépéssort, melyre 3-as szintet kaptak. Az olimpiai és világbajnoki ezüstéremmel büszkélkedő kettős kevéssel, de megjavította valamennyi szezonbeli legjobbját a versenyen és magabiztosan vághatnak neki a tokiói világbajnokságnak.
Shibutaniék egyedül a diagonál lépéssorukra kaptak 3-as szintet, az összes többi elemük 4-es szintű volt. A rövid tánc után még negyedik helyen álló fiatal testvérpár szintén egyéni legjobbat korcsolyázott és végül ezüst érmet szerzett. Ez az első négykontinens versenyük és csakúgy mint életük első junior vb-jén, itt is a dobogó második fokára állhattak. 
A kanadai Crone / Poirier kettős "Eleanor Rigby" kűrje közel olyan erős volt, mint az amerikaiaké. Ők is minden elemükre 4-es szintet kaptak, egyedül a szerpentin alakú lépéssoruk kapott 2-es szintet. A kiegyensúlyozott versenyzésükkel életükben először szereztek érmet a négykontinens bajnokságon.
A sors fintora, hogy Weaver és Poje - csakúgy mint a kanadai bajnokságon - ezúttal is csupán századokkal maradt le Cronéktól és végül a 4. helyen zártak.

Végeredmény:

Részletes pontozólap
Protokoll