2011. február 17., csütörtök

Négykontinens - Jégtánc rövid tánc

11 hónapja nem versenyzett az olimpiai bajnok Tessa Virtue / Scott Moir kettős, ám ez meg sem látszott futásukon, hiszen 0.39 pontnyi előnnyel vezetnek a rivális Meryl Davis / Charley White kettős előtt a Taipeiben megrendezésre kerülő Négykontinens bajnokságon. A kanadaiak a rövid tánc során se a technikában, se a programkomponensekben nem bizonyultak a legjobbnak, összesítésben viszont ők kerültek az első helyre. Tessáék öt eleméből négy ért el 4-es erősségi szintet a tangó és waltz ritmusokra futott programban. 
Davis és White hiába kapta a legmagasabb ötkomponens pontszámot, a kötelező Golden Waltz részük csak 3-as szintűre sikerült és itt értékes pontokat vesztettek. Ám még így is a szezonbeli legjobbjukat futották és a kűr során még fordíthatnak. A kanadai riválisok visszatérésével veszélybe kerülhet Davisék legnagyobb célja, jelesint az első amerikai jégtánc világbajnoki cím megszerzése. A két top páros Canton-ban készül Igor Shpilband és Marina Zoueva irányításával. A pletykák szerint Shpilband inkább az amerikaiakat, míg Zoueva a kanadaiakat favorizálja jobban. "Ez teljességgel kizárt." - mondta Shpilband. "Két gyermekem van. Hogy kedvelhetném jobban az egyiket, mint a másikat? Természetesen ez lehetetlen." Majd Zoueva hozzátette: "Mindkét párosnál arra törekszünk, hogy a legjobbjukat nyújtsák." 
Meglepetésre az idei kanadai bajnok kettős, Crone és Poirier csak az 5. helyről várhatja a folytatást, jócskán rájuk vert a Weaver / Poje kettős, de még a Shpilband-ékkal készülő Shibutani testvérpár is. Az amerikai-kanadai párharcba legkevésbé az amerikai bajnokság bronzérmes kettőse, Chock és Zuerlein szólt bele, akik még a 60 pontot se érték el és a 6. helyről várhatják a folytatást.

Rövid tánc utáni állás: