2011. január 27., csütörtök

Eb - páros szabadprogram

Aliona Savchenko és Robin Szolkowy visszaszerezte elvesztett bajnoki címét és így már negyedszer állhattak fel a kontinens bajnokság dobogójának legfelső fokára. A Rózsaszín Párducos kűrjüket kidobós tripla flip-el indították és szépen megugrották a 3T-3T ugrósorukat is. Aliona azonban a páros forgás legelején megbillent és nem tudott visszakapcsolódni partnere mellé, így erre az elemükre nem is kaptak pontot. Ezt követően azonban jól sikerült a tripla pörgetett emelés, a nehéz emelések és a kidobós tripla salchow is. 4-es erősségi szintet kaptak a halálforgásukra, az emeléseikre és a páros forgáskombinációjukra is. A szóló tripla salchow-ot ugyan mindketten leduplázták, de még így is 133.89 pontot kaptak, ami nem sokkal maradt el szezonbeli legjobbjuktól.
Kavaguti és Smirnov, a bajnoki cím védői utolsóként léphettek jégre a jéghideg csarnokban. Kidobós tripla salchow-val kezdtek, majd szóló tripla toe-loop-al folytatták, ezt követően jött a tripla pörgetett emelé. Jól sikerült a 2A-2A ugrósoruk és 4-es erősségi szintet kaptak az emeléseikre és forgásaikra is. Csupán a halálforgásuk kapott 1-es szintet, így mindent összevetve a kűrt ők nyerték meg. A rövidből származó hátrányukat viszont nem tudták ledolgozni a németekkel szemben, így ezúttal be kellett érniük az ezüsttel. Smirnov elmondása szerint, ha felkészülhettek volna a hidegre, még jobban teljesítenek. Ugyanakkor tisztában vannak vele, hogy minden páros hasonló körülményekben versenyzett velük együtt.
Bazarova és Larionov a Vasálarcos című film zenéjére futotta le a kűrjét, benne csodaszép szóló 3T-vel, 2A-2A ugrósorral és magas tripla pörgetett emeléssel.  Vera pénteken tölti a 18. életévét, így csodálatos ajándék számukra a bronzérem. Érdekes, hogy ők nem panaszkodtak a hidegre, sőt elmondták, hogy Perm-ben, ahol készülnek szintén hideg van és már megszokták.
A harmadik számú orosz pár, Katarina Gerboldt és Alexander Enbert egy helyet tudtak javítani a rövidhez képest, így a negyedik helyen zártak. Legnagyobb hibájuk Gerboldt esése volt a kidobós tripla flipből, de kicsit piszkos volt a tripla pörgetett emelésük is.  Nagyon szép volt viszont a 3T-2T-2Lo kombinációjuk és a szóló tripla salchow-juk is.
Az olasz Stefania Berton és Ondrej Hotarek  kettős a Nino Rota féle Rómeó és Júliára mutatta be programját, melyben a lány esett a kidobós tripla salchow-ból, illetve mindketten leduplázták a szóló tripla salchow-jukat. Ugyanakkor csodaszép 3T-2T-2T kombinációt mutattak be és mindhárom emelésük 4-es szintet ért el.
Kisebbfajta csalódás a frissen összeállt francia kettős, Canac / Bonheur páros 9. helye. Legközelebb majd a vb-n bizonyíthatnak márciusban.


Végeredmény:

Részletes pontozólap
Protokoll