2010. november 14., vasárnap

Skate America - páros szabadprogram

A háromszoros Európa- és kétszeres világbajnok német Aliona Savchenko / Robin Szolkowy  sokadik grand prix győzelmét aratta a Skate Americán. Hihetetlen meggyőző, több mint 20 pontos előnnyel iskolázták le a mezőnyt. A Rózsaszín párducos kűrjük is jól sikerült: kidobós tripla flip és tripla salchow, tripla pörgetett emelés, 4-es szintű forgások és emelések szerepeltek benne. Talán az egyetlen szépséghibája a programnak a 3T-3T kombincáió volt, melynek második ugrásából Szolkowy kilépett.
A kanadai Moore-Towers / Moscovitch kettős begyűjtötte a szezonban második grand prix ezüstjét is, így ott lehetnek a grand prix döntőben. A Nyomorultak zenéjére bemutatott kűrjükben tripla pörgetett emelés, kidobós tripla rittberger és salchow szerepelt, de a fiú leduplázta a toe-loop-ot és mindketten  bizonytalanul érkeztek a tripla salchow-ból. Mindenesetre nem panaszkodhatnak, hisz csak a második szezonjukat töltik együtt és máris feljöttek a legjobbak közé.
A junior világbajnok Sui / Han kettős junior grand prix ezüst és arany után, a senior mezőnyben egy ezüst után egy bronzot gyűjtött be a Skate America-n. A Charlie Chaplin programban jól sikerült a kidobós tripla flip és a 2A-2A ugrósor is, de a szóló tripla toe-loop-ot visszaminősítették nekik duplára a lány miatt. A kidobós négyfordulatos salchow-ból is két lábra érkezett Sui. Mindent összevetve még így is megjavították szezonbeli legjobbjukat.
A dobogóról lecsúszott az amerikai Denney / Barrett kettős a kűrben való rontott ugráselemek miatt. 

Végeredmény:

Részletes pontozás