2010. november 13., szombat

Skate America - páros rövidprogram

A Skate America első napjának első versenyszáma a párosok rövidprogramja volt. 
A kétszeres világbajnok német Aliona Savchenko / Robin Szolkowy vezet jelenleg, ám nem futottak ők sem hibátlanul. Ingo Steuer tanítványai szép kidobós tripla flip-pel indítottak, majd jól sikerült a tripla pörgetett emelés is, ám a szóló tripla toe-loop-ot a lány csak duplára ugrotta meg. Elmondásuk szerint is még bele kell rázódniuk a versenyzésbe, hisz ez az első megmérettetésük a márciusi világbajnokság óta.
A kanadai Moore-Towers / Moscovitch kettős Zorbás rövidje a második helyre volt jó és csupán két és fél pontos a hátrányuk a németekkel szemben. Programjukban tripla pörgetett emelés, kidobós tripla rittberger és szóló tripla toe-loop szerepelt. Ez utóbbiban a lány ugyan letette a kezét, de még így is 8 ponttal megjavították egyéni legjobbjukat, melyet a Skate Canadá-n futottak nemrégiben, ahol ezüstérmet szereztek. 
A jelenlegi amerikai bajnok páros Denney / Barrett a David Wilson által koreografált programban tripla pörgetett emelést, szóló tripla toe-loop-ot és a kidobós tripla lutz-ot mutatott be. A szezon első grand prix-jéhez, az NHK Trophy-hoz képest 3 ponttal kaptak többet most a rövidjükre és elégedettek a teljesítményükkel.
A junior világbajnok Wenjing Sui / Cong Han kettős két hibát is vétett: a forgásnál az egyikük hamarabb váltott lábat és az ezt követő emelésük is eléggé nehézkesen indult, így a 4. helyről várhatják a holnapi kűrt.

Rövidprogram utáni állás: