2010. november 14., vasárnap

Skate America - jégtánc rövid tánc

A jégtáncosok mutatkoztak be utoljára a Skate America versenyen. Talán nem is meglepő, hiszen legnagyobb aranyéremesélyük ehhez a versenyszámhoz köthető. A várakozásoknak megfelelően a Davis / White kettős 3 pontos előnnyel végzett az élen a rövid táncban. Ami talán kevésbé volt várható, az az, hogy a visszafelé twizzle-ben rontott Charlie és technikai pontszámban csak a 4. legjobbnak bizonyultak.
Az amerikaiak mellett a kanadai Crone / Poirier kettős is egy grand prix győzelemmel a háta mögött érkezett a versenyre. Mindazonáltal mindkét jégtáncos pár alacsonyabb pontokat kapott ezen a versenyen. Az Alicia Keys dalra készült rövidben a Golden Waltz részük 2-es és 3-as szintet ért el.
A technikailag legerősebb programot a japán grand prix ezüstérmes kettőse, Weaver / Poje mutatta be. Egyenesvonalú emelésük és twizzle-jük is 4-es szintet ért el, a kötelező részre is 3-as illetve 4-es szintet kaptak. Noha ők már nem korcsolyáztak 60 pont feletti pontszámot, mégis kevesebb mint 1 pontra megközelítették honfitársaikat.
A Shibutani testvérpár a Golden Waltz rész második részében hibázott, így 3 pontos lemaradással követik csak az egyelőre bronzérmes helyen álló kanadaiakat.

Rövid tánc utáni állás:

Részletes pontozás