2010. november 12., péntek

Ice Challenge - 1-2. nap

A graz-i verseny első két napján a novice és junior versenyzők futották le rövid- és szabadprogramjaikat. Egyedül a mai napra maradt a junior párosok kűrje, igaz csak egyetlenegy párról beszélünk. A mai és holnapi napon ugyanis már a senior versenyzők bizonyíthatnak.
Magyar érdekeltségünk a novice lányok között szerepelő Tóth Ivett volt, aki a rövidprogramot követően az előkelő 5. helyen állt. A kűrben azonban már nem volt ennyire meggyőző, ott csak a 15. legjobbnak bizonyult. Összesítésben azonban így is szépen szerepelt, hiszen a 26 fős mezőnyben a 11. helyen végzett. Mind a rövid-, mind a szabadprogramjában jól sikerült a 3T-2T kombinációja. A rövidben leszimplázta az axel-t, a kűrben pedig mindkét axel-es ugráseleméből elesett. Ugyanakkor a kűrjében sikeres 2T, 2S és 2F ugrásokat mutatott be.
Junior lányainknak nem sikerült túl jól a verseny, hiszen a rövidprogramot követően Szombathelyi Eszter és Medgyesi Orsolya az utolsó két helyet foglalta el tripla ugrásokat és dupla axel-t nélkülöző programjaikkal. A kűrben ugyan tudtak javítani és több dupla-dupla kombinációt is bemutattak, de összességében ez így is csak a 20. és 21. helyet jelentette a számukra.
A junior fiúknál Forgó Kristóf lépett jégre, aki a rövidprogram során a 10. legjobbnak bizonyult dupla rittberger-t és dupla axel-t tartalmazó programjával. A kűrben a 6. lett, így összesítésben is a 6. helyen tudott végezni a 14 fős mezőnyben.
Senior jégtáncosaink, NAGY Zsuzsanna / FEJES Máté valamint TÚRÓCZI Dóra / MAJOR Balázs a 7. illetve a 8. helyen végeztek a rövid táncban. Mindkét párnál a Golden Waltz rész második fele sikeredett rosszabbul. Mindkettejüknél 4-es erősségű emelés volt, Zsuzsannáék 4-es, Dóráék 3-as erősségű twizzle-t mutattak be.