2010. november 20., szombat

Cup of Russia - páros szabadprogram

A párosok kűrje során nagy meglepetések nem születtek. A hazai pályán versenyző Kavaguti / Smirnov páros meggyőző fölénnyel nyerte a versenyt. Ezúttal jól sikerült mindkét szóló ugráselemük, a 3T és a 2A-2A ugrósor is. Szép volt a kidobós tripla salchow-juk és rittberger-ük is, négy elemük kapott 4-es erősségi szintet. Egyedül a lasszós emelésük nem volt értékelhető, erre így nem is kaptak pontot. Mindent összevetve szép születésnapi ajándék volt Kavaguti számára a győzelmük.
A japánok megőrizték a rövidből hozott második helyüket és ezüst éremmel zártak. Takahashi és Tran programjában kidobós tripla toe-loop és salchow szerepelt. Dupla pörgetett emelésük volt és két forgásuk és a haláforgásuk is 4-es erősségi szintű volt. A lány azonban elesett a szóló tripla salchow-ban és a dupla axel-es ugrósorban is ő bizonytalankodott. A kűrben csak a 3. legjobbnak bizonyultak, ám összesítésben megőrizték második helyüket.
Az amerikai Evora / Ladwig kettős végül begyűjtötte magának a bronzérmet, hisz a kűrben a második legjobbak voltak. Technika tekintetében pedig ők bizonyultak a legerősebbnek a verseny folyamán. Tripla pörgetett emelésük, kidobós tripla lutz és rittberger, valamint két 4-es erősségű emelésük is volt. A szóló ugrásokban azonban bizonytalankodtak: a tripla toe-loop-ból a lány esett el, a kombinációjuk első ugráselemét pedig visszaminősítették valamelyikük miatt. Természetesen nagyon boldogok voltak a teljesítményükkel, hiszen életük első grand prix érmét gyűjtötték be az orosz versenyről.

Végeredmény: