2010. november 19., péntek

Cup of Russia - páros rövidprogram

A párosoknál örülhettek a hazai nézők, hisz jól sikerült Kavaguti és Smirnov visszatérése. A Strauss programban kidobós tripla rittberger, tripla pörgetett emelés és szokás szerint nehéz emelés szerepelt. Természetesen tisztában vannak a hibáikkal, de elégedettek voltak a teljesítményükkel és büszkék arra, hogy ilyen hosszú szünet után újra versenyezhetnek. Egyedül ők teljesítettek 60 pont felett a mezőnyben és a grand prix szezonban csak a kínai Pang / Tong, valamint a német Savchenko / Szolkowy kettős futott ennél jobb rövidet.
A japán Takahashi/Tran már hazájából begyűjtött egy grand prix bronzot a szezon elején, most akár még fényesebb érem is kinézhet nekik, ugyanis a második helyen állnak a rövidprogramot követően. Programjukban 4-es erősségű dupla pörgetett emelés, kidobós tripla toe-loop és szóló tripla salchow szerepelt. Ám ez utóbbiban a leányzó nem forogta ki a triplát, így ezt visszaminősítették nekik. A junior vb-ezüstérmes párosnak nem könnyű ez a szezon, hisz mind a junior, mind a senior versenyeken indulnak. 
A Nizza kupa győztes párosa, az orosz Gerboldt / Enbert kettős első ízben mutatkozott be nagyobb világversenyen, ráadásul pont hazai pályán. A tavasz óta közösen készülő kettős egy keringő zenét választott a rövidprogramhoz, melyben szóló tripla salchow, kidobós tripla flip és 4-es szintű forgáskombináció szerepelt. Noha első sorban csak a tapasztalatszerzés és a szórakoztatás volt a céljuk, jócskán meglepődtek helyezésükön.  
A kínai grand prix bronzérmes párosa, az amerikai Evora / Ladwig kettős a 4. helyről várhatja a kűrt, miután a lány miatt a szóló tripa toe-loop-jukat visszaminősítették duplára.
Rajtuk kívül még a kanadai Lawrence / Swiegers kettős is harcba szállhat az éremért a holnapi kűrben.

Rövidprogram utáni állás: