2010. november 20., szombat

Cup of Russia - jégtánc szabadprogram

Öt párra csappant a jégtánc mezőny az orosz grand prix utolsó versenyén. Az olaszok Massimo Scali lumbágója miatt kényszerültek visszalépni a 2. helyről, a Hubbell testvérpárnál is a fiú küszködik sérüléssel, neki a hátával vannak gondok. A kanadai Paul / Islam kettős hölgytagjánál pedig kiújult egy izomsérülés a reggeli edzés során.
Az orosz Bobrova / Soloviev jégtáncos pár a rövidet követően a kűrben is a legjobbnak bizonyult és így megnyerték életük első grand prix aranyát. A kűrjükben 4-es erősségű twizzle, emelések és forgások szerepelt, a lépéssoraik pedig 3-as szintet értek el. Természetesen ezzel a hibátlan programmal megjavították legjobbjukat és a grand prix döntőbe kvalifikálták magukat.
Hatalmas öröm érte  a magyarokat, hiszen az olaszokvisszalépésével Hoffmann Nóra és Maxim Zavozin könnyedén bezsebelhette az ezüstérmet. Ők is minden létező legjobbjukat megjavították ezen a versenyen. A boszorkányos programban minden elemük 3-as és 4-es szintet ért el, egyedül a középvonalú lépéssoruk ért el 2-es szintet. Külön nagy boldogság, hogy az orosz születésű Zavozin hazájában állhatott először grand prix verseny dobogójára. 
A junior világbajnok oroszok, Ilinykh / Katsalapov a rövid táncot követően csak a 6. helyről várhatták a folytatást, ám Don Quixote kűrjük a második legjobbnak bizonyult és így felkorcsolyázták magukat a dobogó 3. fokára. Az NHK Trophy óta a kűrjük felét teljesen kicserélték és úgy tűnik a döntés helyesnek bizonyult, hiszen megjavították legjobb kűrpontszámukat ezzel a mostani produkcióval. Minden elemük 4-es szintű volt, kivéve a két lépéssort, melyre 3-as szintet kaptak.

Végeredmény: