2010. november 6., szombat

Cup of China - jégtánc szabadprogram

Életük első grand prix győzelmét aratták a franciák. A Pechalat / Bourzat kettős egyértelműen a legjobb volt a Chaplin programmal. Nyolc elemükből hat (!) 4-es erősségi szintű volt, de a twizzle-sor és a diagonál lépéssor is 3-as szintű lett. Ebben a szezonban zsinórban ez már a harmadik aranyérmük. Pechalaték legközelebb a szezon utolsó grand prix-jén, hazájukban lépnek majd jégre. Addig pedig minden bizonnyal lesz idejük tovább tökéletesíteni a friss rövid táncukat is.
Elsőként szereztek grand prix versenyen érmet az oroszok. A Bobrova / Soloviev kettős rögtön egy ezüstéremnek örülhetett. A kűrben a két lépéssoruk és az utolsó emelésük lett 3-as erősségi szintű, az összes többire megkapták a 4-es szintet. A program elején szereplő twizzle-sor volt az egyetlen, ami negatív értékelést kapott a bíróktól. Az oroszok jelenleg első számú párosa a következő grand prix-n már hazájában léphet jégre.
Az olasz Faiella / Scali kettős szerencsétlen sorozata folytatódott, a rövid után ugyanis a kűrben is hatalmasat hibáztak és ezúttal is Faiella hosszú szoknyája miatt. Egy emelésnél ugyanis Scali rákorcsolyázott partnernője ruhájára és mivel elvesztette egyensúlyát, térdmagasságból leejtette partnernőjét, majd ő maga is elesett. Mindezeken túl ez a rontott egyenesvonalú emelésük és a diagonál lépéssoruk is csak 2-es szintet ért el.
A mieink sem okoztak csalódást, hiszen Nóri és Max a 4. helyen végeztek életük első közös grand prix-jükön. A programjuk elején szereplő forgás 2-es, míg a program közepén lévő rotációs emelésük csak 1-es szintet ért el. Másik három emelésük viszont elérte a 4-es szintet és lépéssoraik is 3-as erősségi szintűek voltak. A kűrben gyakorlatilag minden elemükre pozitív értékelést kaptak. Bobrováékkal és Faielláékkal pedig újra összecsaphatnak majd a moszkvai grand prix-n.

Végeredmény: