2010. október 30., szombat

Skate Canada - páros szabadprogram

Kisebb meglepetéssel zárult a párosok versenye a Skate Canadán. 
A versenyt az orosz Iliushechkina / Maisuradze kettős nyerte, kevesebb mint fél pontos előnnyel. Vangelis talán legismertebb művére, A paradicsom meghódítására futott kűrjükben a kidobós tripla lutz nem sikerült igazán szépen, erre negatív értékelést kaptak. A spirált a fiú rontotta, így erre nem járt pont. A szóló ugrások viszont jól mentek: 3S, valamint 3T-2T ugrósort szerepelt a programjukban. Emellett tripla pörgetett emelést és kidobós tripla rittbergert mutattak még be.
A kűrt magasan a kanadai Moore-Towers / Moscovitch kettős nyerte, csakhogy nekik a rövid utáni 5. helyükről kellett felkapaszkodni. Ez összességében ezüstérmet eredményezett a viszonylag versenytapasztalat nélküli párnak. A Nyomorultak zenéjére készült programjukban 3T-2A ugrósor, kidobós tripla rittberger, kidobós tripla salchow, tripla pörgetett emelés szerepelt. A legnagyobb és talán egyetlen hibájuk a szóló tripla salchow volt, melyet a lány rontott el. Ha hozzávesszük, hogy ők az utolsó pillanatban ugrottak be a Dube / Davison pár helyett és még ötkomponens pontszámban is megverték az oroszokat, akkor minden elismerés megilleti őket.
A rövid utáni harmadik helyet megőrizte a kűrben is a másik kanadai páros, Lawrence és Swiegers. Az ugráselemekben a lány bizonytalankodott, rontotta a 3T és a 2A-2A ugrósort is, emellett a kidobós tripla lutz-ban letette a kezét. Noha a tripla pörgetett emelésük és a kidobós tripla rittbergerük jól sikerült, összességében viszonylag semleges értékeléseket kaptak a bíróktól.
Az amerikai Castelli / Shnapir lecsúszott a dobogóról, melyhez nagyban hozzájárultak a rontott szóló ugrások és a sikertelen kidobós tripla axel kísérlet. 
Noha a 3-4-5. hely között nem sokkal több, mint 2 és fél pontnyi különbség alakult ki, a helyzet a Duhamel / Radford párosnak alakult kedvezőtlenül és hiába lettek mindkét versenyszámban a 4-ek, végül összesítésben csak az 5. helyen zártak.

Végeredmény: