2010. október 29., péntek

Skate Canada - páros rövidprogram

Iliushechkina a halálforgásban
Magabiztos 4 pontos előnnyel vezetnek a rövidprogramot követően az oroszok. Az Iliushechkina / Maisuradze páros a Figaró házassága zenéjére készítette el programját, melyben szóló tripla toe-loop, kidobós tripla rittberger, tripla pörgetett emelés és nehezített belemenetelű halálforgásuk és lasszós emelésük volt.
A második helyre a tavalyi junior világbajnokság bronzérmesei kerültek. A Caselli / Shnapir kettős szóló ugrása és kidobós ugrása is a salchow volt, mindkettő szép kivitellel. Jóllehet az amerikai páros a forgáskombinációban nem igazán volt szinkronban, a lasszós emelésük igazán mutatós volt.
A harmadik és ötödik hely között sorakoznak fel a kanadai párosok. A lépés legjobban a Lawrence / Swiegers kettősnek jött ki, akiknél a szóló ugrás nem sikerült igazán jól. A lány túlforogta, a fiú pedig letette a kezét a tripla salchow-ban. Tripla pörgetett emelés és hatalmas kidobós tripla lutz is szerepelt a rövidjükben, a legkülönlegesebb mégis a lasszós emelésük volt, melyből a lejövetel közben a hölgy fejjel lefelé forgott.
A frissen összeállt Duhamel / Radford páros csak dupla pörgetett emelés vállalt be, a szóló ugrásuk a lutz volt, melyet a fiú triplán, a lány viszont csak duplán ugrott meg.
Mindenesetre a kanadai párosok közül még bármelyikük felállhat a dobogóra a holnapi kűrt követően. 

Páros rövidprogram utáni állás: