2010. október 31., vasárnap

Skate Canada - jégtánc szabadprogram

A férfi versenyt követően jégtáncban is kanadai aranyérem született a szezon második senior grand prix-jén.
A Crone / Poirier kettős az Eleanor Rigby felvételre készült koreográfiájukkal kétséget kizáróan bizonyították, hogy megérdemelt a győzelmük. Programjukban 4-es szintű forgáskombináció szerepelt, két 4-es és egy 2-es szintű emelésük volt, a diagonál és szerpentin lépéssoruk pedig 3-as szintet ért el. Noha programkomponensben és technikában is volt náluk jobb, összességében mégis az ő programjuk bizonyult a legerősebbnek.
A skótok ezúttal hibáztak, elrontották az egyik emelésüket és ez az aranyérembe került. Az utolsó szezonjukban versenyző Kerr testvérpár idén is egy Muse zenét választott a kűrhöz. Forgáskombinációjuk, egyenes vonalú emelésük és lépéssoraik is csak 2-es szintet értek el. Noha ötkomponensben ők bizonyultak a legjobbnak, a technikai pontszámuk csak a 6. legjobb volt.
Az amerikai Chock / Zuerlein kettős a rövid tánc és a kűr során is csak a 4. legjobbnak volt, összesítésben mégis bronzérmet szereztek. Kűrjük nyolc eleméből hat (!) 4-es szintű volt, csupán két lépéssoruk kapott 2-es illetve 3-as szintet. A junior világbajnokok a második felnőtt grand prix szezonjukban első ízben nyertek érmet.
A fiatal kanadai Paul / Islam kettős a második legerősebb kűrt mutatta be, mégsem sikerült dobogóra állniuk, hiszen a rövid táncot követően csak a 6. helyen álltak és túl nagy volt a hátrányuk. 

Végeredmény: