2010. október 30., szombat

Skate Canada - jégtánc rövid tánc

Csak egy századdal, de vezetnek a skótok
A skót Kerr-testvérpár áll az élen a rövid táncot követően a jégtáncosoknál. A keringő részhez az “At Last”-et, míg a quickstep-hez a modern “Shut Up & Let Me Go”-t választották zenének. A 2009-es Eb-bronzérmesek 4-es és 3-as erősségi szintet kaptak a Golden Waltz lépésekre, a twizzle-jük 3-as szintű lett. A szezon előtt még maguk sem tudták, hogy folytatják-e majd az amatőr pályafutásukat, ám a mostani elsőségük őket igazolta, megérte folytatni. 
Az előnyük azonban csupán 1 századnyi a kanadai Crone / Poirer kettőssel szemben, akik Alicia Keys "Fallin'" című felvételét választották programjukhoz. Emelésük és twizzle-jük is 4-es szintet ért el, a lépéssoruk pedig 3-as szintű lett. Az éppen 20. életévét betöltő Vanessa nagyon szép ajándékként élte meg az elért eredményüket. A páros eléggé szkeptikus volt az új rövid tánccal kapcsolatban, sajnálták, hogy eltörölték a kötelező táncokat. Most viszont technikában egyértelműen ők bizonyultak a legjobbnak és nem esélytelen számukra az aranyérem megszerzése sem.
Jacques Brel “Valse a mille temps” felvételére korcsolyázott a francia Carron / Jones  jégtáncos pár. A Golden Waltz részük 2-es és 4-es szintet ért el, a twizzle-jük is 4-es szintű lett és nagyon elégedetten fejezték be programjukat. 
Gyakorlatilag szorosan a nyomukban van a Chock / Zuerlein junior világbajnok kettős, akik könnyedén dobogósok lehetnek még a kűrt követően. Az Edith Piaf-programjukban az emelés csak 1-es szintet ért el, holott ugyanezért korábban a 4-es szintet is megkapták.

Jégtánc rövid tánc utáni állás: