2010. október 8., péntek

JGP Dresden - 2. nap

A jégtáncosok is bemutatkoztak a német junior grand prix-n. A rövid táncot követően két orosz pár áll az élen. A Kosigina / Moroshkin kettős még a szezon eleji franci grand prix-n szerzett bronzérmet, most pedig jócskán megjavították az akkor felállított egyéni legjobbjukat. Noha a másik orosz jégtáncos pár először versenyez az idényben, mégis ők  számítanak rutinosabbnak, tekintettel arra, hogy ez az 5. olyan szezon, ahol részt vesznek junior grand prix versenyen. A harmadik helyre az amerikai Lichtman / Copely kettős került, akik ugyan megnyerték a grazi versenyt, ezúttal azonban elmaradtak az ott szerzett legjobbjuktól. Talán betudható ez annak is, hogy első jégrelépők voltak a rövid tánc során. 

Rövid tánc utáni állás:
...

Megfordult a sorrend a rövid programot követően a párosoknál. A kűrben ugyanis a junior világbajnok kínai pár beelőzte a japánokat közel 8 pontot verve rájuk. A Sui / Han párosnak ezúttal kis hibával, de sikerült a dobott négyfordulatos salchow, gyönyörű dobott tripla flipjük volt és a szóló ugrások is szépen sikerültek. A japánok ezzel szemben épp az ugráselemekben hibázgattak és ezzel értékes technikai pontokat vesztettek. A Takahashi / Tran páros, ha kevéssel is, de többet kapott ötkomponensben a kínai riválisoknál, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megtartsák a rövidből hozott előnyüket. A harmadik helyet sikerült megtartani az oroszoknak, noha a kűrben az őket szorongató kanadaiak jobbnak bizonyultak. A rövidből hozott előny pedig még épp elég volt a bronzérem megszerzéséhez. Ha jól szerepelnek a második grand prix-jükön is, akkor a kínai és japán páros mellett ők is ott lehetnek a döntőben.

Párosok végeredmény:
1. Wenjing SUI / Cong HAN (CHN) 167.13
...
A teljes mezőny sorrendje

Nagy meglepetések nem történtek a női verseny során, hiszen az aranyat az orosz Tuktamisheva szerezte meg, így a brassói győzelmével együtt ott lehet a grand prix döntőben. Az akkor futott egyéni legjobb összpontszámát 40 (!) ponttal javította meg. Hihetetlen kűrt mutatott be ezúttal, hiszen minden eleme kifogástalanul sikerült és mindemellett a bírók az elemek minőségi pontozásánál is többnyire 1-eseket és 2-eseket adtak neki. Programjában 7 tripla ugrás szerepelt és volt tripla-tripla kombinációja is. A junior grand prix szezon során egyedül honfitársa, Stonikova szárnyalta túl összpontszámban, hiszen ő az osztrák versenyen 178.97-et kapott. Az amerikai Christina Gao második ezüstérmét szerezte meg a szezonban, így ő is bekerült a grand prix döntőbe. A program második felében esett a tripla flipből, noha a kezdő 3F-3T kombinációja remekül sikerült. A bronzérmes a 16 éves belga Ira Vannut lett, aki a Graz-ban szerzett 4. helyét követően most első ízben lett dobogós grand prix versenyen. Noha a flipjét élhibásnak ítélték, két lutz is volt a programjában, valamint egy 3Lo-2Lo kombináció. Az orosz Agafonova tavaly bronzérmes lett ezen a versenyen, idén azonban lecsúszott a dobogóról, mert több hibát is vétett.

Hölgyek végeredmény:
1. Elizaveta TUKTAMISHEVA (RUS) 172.78
2. Christina GAO (USA) 155.67
3. Ira VANNUT (BEL) 141.87
...