2010. október 2., szombat

French Masters 2010 - rövidprogramok

A French Masters versenyen idén is a francia műkorcsolyázók és jégtáncosok vetélkednek egymással Orleans-ban. Tegnap került sor a rövidprogramok és rövidtáncok lebonyolítására és nagy meglepetések egyelőre nem is születtek.

Párosban a frissen összeállt Canac / Bonheur kettős vezet egy jazz-es rövidprogrammal. Előnyük azonban nem kimondottan jelentős a másik két kevésbé ismert párral szemben.

Páros - rövidprogram utáni állás:
1 Adeline CANAC / Yannick BONHEUR 43.05 (VIDEÓ)
3 Anne Laure LETSCHER / Bruno MASSOT 35.30

Régen hallhattunk már Candice Didier-ről, aki a tavalyi szezont sérülés miatt ki kellett hogy hagyja. Most viszont úgy tűnik új erőre kapott és vezet a rövidprogramot követően a hölgyek versenyében.

Hölgyek - rövidprogram utáni állás:

Brian Joubert fellépését várta talán leginkább a közönség, hiszen első ízben mutatta be nagyközönség előtt az Antonio Najarro által koreografált flamenco-s rövidprogramot. Négy alkalommal nyerte már meg ezt a viadalt Joubert, de az utóbbi két alkalommal csak második lett. Ezúttal sikeres 4T-3T kombinációt mutatott be, kifordult a tripla axel-ből, de utána a tripla lutz ismét szépen sikerült. A további sorrend sem meglepő: Amodio - a tavalyi győztes és francia bajnok - ezúttal is lekörözte Preauber-t, aki leduplázta az axel-ját és jócskán lemaradva várhatja csak a kűrt.

Férfiak - rövidprogram utáni állás:
4 Chafik BESSEGHIER 57.50
5 Dimitris CHRISTODOULIDES 39.21
6 Gaétan ROY 38.88

Jégtáncban Delobelék visszavonulásával az első számú francia jégtáncos párrá nőtte ki magát a Pechalat / Bourzat kettős. A Nebelhorn Trophy-n bemutatott rövid táncuknál problémák adódtak a szintekkel, ezúttal viszont rácáfoltak a kétkedőkre és bebizonyították, hogy képesek küzdeni. A Carron / Jones kettős 5 ponttal lemaradva követi őket a második helyen, harmadik pedig a Blank / Bouquet pár lett a rövid tánc során.

Jégtánc - rövid tánc utáni állás:
4 Harmonie LAFONT / Stanislas ETZOL 36.60
5 Charlène DENIZE / Quentin LANGLOIS 36.45