2010. október 16., szombat

Cup Of Nice - 4. nap

A hölgyek is bemutatkoztak a Nizza Kupán. Szép rövidprogramokat mutatott be Leonova és Marchei is. Mindketten 3Lz-2T kombinációt ugrottak. Az orosz lány flip-et, az olasz pedig salchow-ot választott szóló tripla ugrás gyanánt. A dupla axel-lal nyerte Leonova a rövidprogramot, ugyanis azt Marchei elrontotta. A harmadik helyre a francia Meite került, aki a szóló tripla rittberger-ben bizonytalankodott és így még az 50 pontot se érte el a rövidben.

Hölgyek rövidprogram utáni állása:

1 Alena LEONOVA (RUS) 55.52
2 Valentina MARCHEI (ITA) 54.82
3 Maé Bérénice MEITE (FRA) 49.44
4 Miyabi OBA (JPN) 48.00
5 Natalia POPOVA (UKR) 47.20
...

A férfiaknál az oroszok megtartották az első két helyüket a rövidprogramot követően. Gachinski így a Finlandia Trophy után már a második kisebb nemzetközi versenyét nyerte és megvédte tavalyi bajnoki címét is. Mishin tanítványa csupán az utolsó forgáskombinációra kapott negatív értékelést, de ezt leszámítva minden tökéletesen sikerült. Egyedül salchow nem szerepel a programjában, de ezen kívül minden ugrást kifogástalanul bemutatott a kűrjében. Mesnhov két négyfordulatossal is próbálkozott a kűrben, az elsőt kombinációban, a másodikat pedig szólóban. Ez utóbbi nem sikerült teljesen tisztán és a tripla axel-lal is voltak gondjai. Nála flip nem szerepel a programban és ezúttal leduplázta a rittberger-es kombinációját. A harmadik helyre sikerült felküzdenie magát Preaubert-nek, Voronov pedig visszalépett a rövid után.

Éremosztó ünnepség: VIDEÓ

Férfiak végeredmény:
1 Artur GACHINSKI (RUS) 234.16 (VIDEÓ)
2 Konstantin MENSHOV (RUS) 220.83 (VIDEÓ)
3 Alban PREAUBERT (FRA) 204.41 (VIDEÓ)
4 Peter LIEBERS (GER) 203.32 (VIDEÓ)
5 Javier FERNANDEZ (ESP) 199.31 (VIDEÓ)
...

A párosoknál a frissen összeállt Gerboldt / Enbert kettős szerezte meg az aranyérmet, noha a kűrben kikaptak az ezüstérmet szerző olaszoktól. Az oroszok három ugráselemet is rontottak, de kidobós tripla flip szépen sikerült valamint öt elemük is 4-es erősségi szintet ért el. Az olaszok 3S-2A ugrósort mutattak be programjuk elején, volt kidobós tripla rittbergerük és salchow-juk is. A Novik / Kutnetsov kettős 0.22 ponttal maradt csak el Della Monica-ék mögött és így bronzérmet szereztek. 3S-2T kombinációt ugrottak hibátlanul és megpróbálkoztak a szóló tripla rittberger-rel is, de ezt visszaminősítették nekik.

Páros végeredmény:
1 Katarina GERBOLDT / Alexander ENBERT (RUS) 157.02
4 Klara KADLECOVA / Petr BIDAR (CZE) 128.97
6 Katerina KOSTENKO / Roman TALAN (UKR) 94.61

Jégtáncban a franciák örülhettek, annak ellenére is, hogy a kűrben csak a 7. legmagasabb technikai pontszámot kapták. Az egyik emelésükben és a twizzle-ben is hibáztak, valamint mindkét lépéssorukra 1-es szintet kaptak. Az Alessandrini / Vaturi kettős bizonyult a legjobbnak a kűrben, ők négy elemükre is megkapták a 4-es erősségi szintet. A britek is megtartották a rövid utáni harmadik helyüket. Náluk a két lépéssor kapott csak negatív értékelést.

Jégtánc végeredmény:
4 Siobhan HEEKIN-CANEDY / Alexander SHAKALOV (UKR) 110.70
5 Louise WALDEN / Owen EDWARDS (GBR) 105.78
6 Zoe BLANC / Pierre-Loup BOUQUET (FRA) 104.95
7 Valeria STARYGINA / Ivan VOLOBUEV (RUS) 87.87
8 Natalie FEIGIN / Eugeny KRASNIAK (AZE) 85.64
9 Katharine ZEIGLER / Baxter BURBANK (USA) 81.24
10 Corenne BRUHNS / Benjaman WESTENBERGER (MEX) 77.94