2010. október 14., csütörtök

Cup Of Nice - 1-2. nap

A 15. alkalommal megrendezésre kerülő Nizza Kupa első két napján a junior fiúk és lányok futották le a rövidprogramokat és kűröket.
A lányoknál nem született meglepetés, hisz az oroszok egyik reménysége, TUKTAMYSHEVA rendesen leiskolázta a mezőnyt. A közel 30 pontos előnyt nem kell megmagyarázni, ha tudjuk, hogy a rövidben és a kűrben is sikeres 3Lz-3T kombinációt mutatott be. Ezen a versenyen úgy tűnik a rittbergerrel akadtak csak gondjai, hisz a rövidben leszimplázta, a kűrben pedig leduplázta ezt az ugrást. A romániai és a németországi grand prix-k után tehát harmadik győzelmét aratja ebben a szezonban és vár még rá a grand prix döntő is Pekingben. A rövidben második helyet szerző francia Lénaëlle GILLERON - GORRY a kűrben csak 3. lett, de összesítésben sikerült megtartania az ezüstérmet érő pozíciót. A 15 éves műkorcsolyázó egyedül lutz-ot nem ugrott a programjai során, ezt leszámítva minden tripla ugrása és a dupla axel is megvolt neki. A harmadik helyen végző orosz GOSVIYANI a rövidben két ugrásból is elesett és így csak a dupla axel sikerült a kötelező ugrások közül. A kűrben már jobban teljesített és egy 2A-3T, valamint egy 3Lz-2T kombinációt is bemutatott. Triplái közül egyedül a salchow hiányzott csak, amit kétszer is leszimplázott a szabadprogramjában.

Hölgyek végeredmény:
1 Elizaveta TUKTAMYSHEVA (RUS) 155.03
3 Nikol GOSVIYANI (RUS) 125.28 
...
A teljes mezőny sorrendje

A junior fiúknál sokkal kisebb volt a mezőny, ám itt is orosz és francia versenyzők kerültek a dobogóra. Vladislav TARASENKO a brassói junior grand prix-n indult ebben a szezonban, ahol hetedik helyet szerzett. A rövidprogramjában 3Lz-2T, 3Lo és 2A ugrások szerepeltek. A kűrben ugyan esett az egyik tripla lutz-ból és leszimplázta a flip-et, ennek ellenére szép programot futott. A második helyre itt is közel 30 pontnyi lemaradással egy francia korcsolyázó került. HOCQUAUX nem vállalt sokat, hiszen a rövidben egy 3T-2T kombinációt ugrott és elesett a tripla rittbergerből. A kűrben több hibát is vétett, leszimplázott egy salchow-ot, leduplázott egy flip-et és elesett egy toe-loop-ból. A harmadik helyre honfitársa, LOURENCO került, akinek a rövidben és a kűrben is a lutz-cal akadtak problémái: a rövidben elesett belőle, a kűrben pedig kétszer is leduplázta a triplának szánt ugrásokat.

Férfiak végeredmény:
1 Vladislav TARASENKO (RUS) 157.12
2 Simon HOCQUAUX FRA 129.38
3 Quentin LOURENCO FRA 121.08
...

Holnap a senior versenyzők is bemutatkoznak. A párosok között jégre lép két orosz pár is: Tatiana NOVIK / Mikhail KUTNETSOV, valamint a márciusban összeállt Katarina GERBOLDT / Alexander ENBERT kettős. De itt lesz az olasz Nicole DELLA MONICA / Yannick KOCON és a brit Stacey KEMP / David KING páros is. A férfiaknál is találkozhatunk nagy nevekkel: Alban PREAUBERT, Javier FERNANDEZ, Sergei VORONOV, Konstantin MENSHOV, valamint a címvédő Artur GACHINSKI, aki épp az elmúlt héten nyert a Finlandia Trophy-n. Jégtáncban a franciák második és harmadik számú jégtáncos párjai lépnek majd jégre: Pernelle CARRON / Lloyd JONES, valamint Zoe BLANC / Pierre-Loup BOUQUET.