2010. szeptember 24., péntek

Sebestyén Júlia edző lesz Debrecenben

Csütörtöktől Magyarország legjobb műkorcsolyázója, az Európa-bajnok Sebestyén Júlia segíti a szakmai munkát a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola műkorcsolya szakosztályánál. A profi versenyzéstől visszavonult sportoló szakedzői képesítéssel rendelkezik. Szerződése határozatlan időre szól. 

Ismerős arc a debreceni Jégcsarnokban. Magyarország legjobb műkorcsolyázója, Sebestyén Júlia tartott csütörtökön edzést a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola növendékeinek. És ez így lesz a jövőben is. Amiről szerdán még csak lehetőségként írt a Dehir.hu, az csütörtökre biztossá vált: a profi versenyzéstől visszavonuló Sebestyén Júlia Debrecenben folytatja karrierjét. Az Európa-bajnok sportoló szakmai koordinátorként dolgozik majd a Sportcentrumnál.

- Tervem volt mindig is, hogy az utánpótlást, a magyar műkorcsolyát edzőként is segítsem. Remélem, hogy lesz lehetőségem, hogy azt a tudást, amit idáig megszereztem, abból a kis debreceni tehetségeknek is átadjak – mondta Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó.

- Debrecenhez nagyon kellemes emlékek fűznek. Többször is felléptem itt a karácsonyi gálán és nyáron megkerestek, hogy tudnék-e időnként segíteni a Debreceni Sportiskolának és a Jégkarc Egyesületnek. Örömmel mondtam igent, hogy természetesen ahogy az időm engedi, mindenképpen szeretném őket segíteni – tette hozzá az Európa-bajnok műkorcsolyázó.

A szakedzői képesítéssel is rendelkező Sebestyén Júlia nem csak elmagyarázta, meg is mutatta, hogyan kell a különböző technikai elemeket helyesen kivitelezni. A gyerekek nagyon örülnek a világsztár jelenlétének.

- Óriási lehetőségnek tartjuk, hogy egy ilyen nagyszerű korcsolyázó tanít minket és itt van velünk, figyel ránk és tényleg érdekének tartja, hogy a debreceni műkorcsolyások is bejussanak a legjobbak közé. Szóval mindenki nagyon boldog – mesélte Nyitrai Klaudia, a DSC-SI korcsolyázója.

Bár a profi versenyzéssel már felhagyott, a meghívásos versenyeken, gálákon a jövőben is részt vesz Sebestyén Júlia. Kezdetben heti egy-két napot tölt majd Debrecenben és több korosztálynak tart edzést. Szerződése határozatlan időre szól.  
 

Forrás: dehir.hu