2010. szeptember 21., kedd

Nebelhorn előtt

Igazán nagy nevekkel indul a 2010/2011-es szezon a németországi Oberstdorf-ban megrendezésre kerülő Nebelhorn Trophy-n. 
Jelen lesz a finn Kiira Korpi például, aki 2007-ben Eb-bronzérmes volt, ezen a versenyen viszont soha nem indult korábban. A hölgyek mezőnyéből éremszerzőként várható a svéd Viktoria Helgesson, a német Sarah Hecken vagy a brit Jenna McCorkell is.
A férfiaknál az Oberstdorf-ban edző cseh Michal Brezina és a belga Kevin Van Der Perren is jégre lép. Brezina 2007-ben aranyat, 2008-ban ezüstöt, 2009-ben pedig bronzérmet szerzett ezen a versenyen. A japán Tatsuki Machinda - aki 2010-ben a négykontinens viadalon ezüstérmet szerzett - várhatóan a két európai fiúval fog megküzdeni az érmes helyekért.
Párosoknál érdemes lesz odafigyelni az orosz Bazarova / Larionov kettősre, valamint az olasz színekben versenyző Nicole Della Monica / Yannick Kocon párosra. De a német Hausch / Wende és a lengyel Sulej / Chruscinski kettős is meglepetést szerezhet. Az olaszokat a Stefania Berton / Ondrej Hotarek kettős képviseli, míg ezen a verseny debütál először együtt a kanadai Meagan Duhamel és Eric Radford. Két amerikai páros pedig ezen a versenyen mutatkozik majd be a felnőtt mezőnyben.
A jégtáncmezőnyben a francia Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat, valamint az olasz Anna Cappellini / Luca Lanotte jégtáncos párosok között lehet kiélezett küzdelem. Mindkét pár kvalifikálta magát a tavalyi grand prix döntőbe és idén akár az Európa bajnokság érmes helyeiért is küzdhetnek majd. Az oroszok az Ekaterina Riazanova / Ilia Tkachenko kettőst küldték a versenyre, akik tavaly 4. helyen végeztek a Nebelhorn-on. Itt mutatkozik be a felnőtt mezőnyben először az amerikai Shibutani testvérpár is, akik a 2009-es junior vb-n ezüst érmet szereztek. A litván Deividas Stagniunas pedig új partnerrel lép majd jégre.

Részletes program:
Szeptember 23. szerda
14.00 Jégtánc - rövid tánc
17.15 Férfiak - rövidprogram
21.00 Páros - rövidprogram

Szeptember 24. csütörtök
10.00 Hölgyek - rövidprogram
13.25 Férfiak - szabadprogram
19.00 Páros - szabadpogram

Szeptember 25. péntek
10.00 Hölgyek - szabadprogram
13.50 Jégtánc - szabadprogram