2010. szeptember 24., péntek

JGP Karuizawa - 1. nap

A szezon negyedik junior grand prix versenyét - ezúttal páros verseny nélkül - Japánban rendezik meg. Jégtáncban a rövid táncot követően két orosz pár áll az élen nem sokkal több, mint fél pontnyi különbséggel. Érdekesség, hogy mindkét párt ugyanaz a Zhuk / Svinin edzőpáros edzi, aki annak idején a Khokhlova / Novitski kettőst az Eb-címig vitte. A francia Bott / Brown jégtáncos pár is 50 pont feletti rövidet produkált (ez 12 ponttal jobb, mint a francia junior gp-n mutatott teljesítményük) és a harmadik helyről várhatják a folytatást. A Zazoui-val készülő kettős egy Edit Piaf dalra, a Padam Padam-ra táncolt.

Rövid tánc utáni állás:
...

A férfiaknál az amerikai Max Aaron vezet a rövid után, aki a szezon első junior grand prix-jén bronzérmes lett. Kombinációja 3Lz+3T volt, emellett ugrott 3Lo és megvolt neki a 3A is. Az curchevel-i győztes, kanadai Rogozine több mint 1 pont lemaradással követi őt, kombinációja 3F+3T volt. A Moszkvában készülő kazah Rakimgaliev pedig a harmadik helyről várhatja a holnapi kűrt.

Rövidprogram utáni állás:
1 Max AARON (USA) 66.28 
2 Andrei ROGOZINE (CAN) 65.03
3 Abzal RAKIMGALIEV (KAZ) 61.65
...
A teljes mezőny sorrendje

A nap utolsó versenyszáma a női rövidprogram volt. A számot a japán Shoji nyerte, egyedül ő mutatott be sikeresen tripla-tripla kombinációt (3S+3T). A dupla axele szépen sikerült, ám elesett a tripla rittbergerből. A két amerikai lány közül Kiri Baga bizonyult jobbnak, ő várhatja a kűrt a második helyről.  Ő 3F+2T kombinációt, 3Lo és 2A ugrásokat vállalt. A nemzetközi mezőnyben eddig ismeretlen Angela Wang pedig a harmadik lett a rövidprogram során.

1 Risa SHOJI (JPN) 51.42
2 Kiri BAGA (USA) 50.09
3 Angela WANG (USA) 47.61
...
A teljes mezőny sorrendje