2010. szeptember 10., péntek

JGP Brasov - 1. és 2. nap

A junior grand prix második állomásának ezúttal Románia ad otthont. Az orosz tripla axel-es fenomén, Elizaveta Tuktamisheva élete első junior versenyén mutatkozott be és nyerte a versenyt a hölgyek között, miután a rövidben csak a 4. helyen állt. Ő az a korcsolyázó, aki 11 évesen az orosz bajnokságban a felnőttek között ezüstérmes lett még 2009-ben. Az amerikai Kristiene Gong harmadik lett a rövidben és a kűrben is, ám végül összesítésben az ezüstérem került a nyakába. Edzőtársa, Samantha Cesario a 4. helyen végzett összesítésben, noha a rövidben még csak a 7. helyen állt. A japán Shion Kokubun soha nem vett még részt junior grand prix versenyen, de korát tekintve már csak ebben a szezonban indulhatott el és végül bronzérmes lett. Kokubun egyik edzője egyébként a kétszeres világbajnoki bronzérmes Takeshi Honda. Tuktamisheva edzéstársa, Rosa Sheveleva kikorcsolyázta magát a grand prix döntőből, miután a rövidben szerzett 2. helyét összesítésben a 6. helyre cserélte fel a rontott kűrjének köszönhetően. Sheveleva a szezon első junior grand prix-jén bronzérmes volt, így a két eredmény minden bizonnyal nem lesz elegendő a döntőhöz. A japán Yuki Nishino hiába vezetett még a rövidprogramot követően, a kűrben 30 ponttal múlta alul egyéni legjobbját. Összesítésben a 7. helyen végzett és ez azért is aggasztó a számára, mert a 2007/2008-as junior grand prix  szezonban döntős is volt és bronzérmes tudott lenni az amerikai Mirai Nagasu és Rachael Flatt mögött.

Hölgyek végeredmény:
2. Kristiene GONG (USA) 130.10
3. Shion KOKUBUN (JPN) 128.78
...

A mai napon mutatkoztak be a jégtáncosok a rövid tánccal, ahol a tavalyi junior grand prix döntő győztesei, Ksenia Monko / Kirill Khaliavin magabiztosan vezetnek. Az oroszokat az ukrán Anastasia Galyeta / Alexei Shumski, valamint a francia Tiffany Zahorski / Alexis Miart jégtánckettősök követnek jócskán lemaradva. 

Rövid tánc utáni állás:
...

A férfiak tegnap futhatták rövidprogramjukat, ahol két amerikai versenyző áll az élen: Joshua Farris és edzőtársa, Keegan Messing. A japán Keiji Tanaka áll a harmadik helyen és a francia Thomas Sosniak a negyediken, aki a corurchevel-i junior grand prix-n is negyedik volt.

Férfiak rövidprogram utáni állása:
1. Joshua FARRIS (USA) 67.03 (VIDEÓ)
2. Keegan MESSING (USA) 65.33
3. Keiji TANAKA (JPN) 57.98
...

A verseny a holnapi napon a férfiak és a jégtáncosok kűrjével zárul majd.