2010. augusztus 27., péntek

JGP Courchevel - 2. nap

A második napon tartották meg először nemzetközi ISU versenyen a jégtáncosok rövid táncát, mely az új szabályok értelmében egyesíti a korábbi kötelező táncot és originalt. Ahogy a műkorcsolyában, úgy most már jégtáncban is csak két programot mutatnak be a versenyzők. Az új program 2 perc 50 másodperc hosszúságú és négy technikai elemet tartalmaz, az egyik ezek közül egy vagy két kötelező lépéssor egy adott témában, mely évről évre változni fog. Ebben a szezonban a keringő a kötelező. 
A fiatal orosz Alexandra Stepanova / Ivan Bukin (aki a fia a korábbai olimpiai bajnok Andrei Bukin-nak) vezetnek a jégtáncosok rövid táncát követően, miután programjukban 4-es erősségű twizzlie-t mutattak be. A második helyen honfitársaik, Evgenia Kosigina / Nikolai Moroshkin állnak, őket pedig az amerikai Anastasia Cannuscio / Colin McManus kettős követ.

Rövid tánc utáni állás:
1. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin (RUS) 47.98 (VIDEÓ)
A teljes mezőny sorrendje
Az orosz Polina Shelepen nyerte a szezon első grand prix versenyét a hölgyeknél. A 15 éves reménység 103.31 pontos egyéni legjobbat futott a kűrben és ezzel több mint 10 pontot vert összességében a mezőnyre. Kűrjében az összes létező tripla ugrást bemutatta hibátlanul. Az amerikai Yasmin Siraj szintén erős kűrt futott és a rövidprogram utáni 6. helyéről végül az ezüstérmes pozícióba korcsolyázta fel magát. Siraj kapta egyébként a legmagasabb ötkomponens pontszámot. Shelepen edzéstársa, Rosa Sheveleva végül bronzérmes lett. Ő is bemutatta az összes létező tripla ugrást, de a salchow-ból elesett. Sheveleva már a következő romániai grand prix-n is jégre lép majd. Meglepetésre a rövidprogram után még vezető Yretha Silete, aki pont ma ünnepelte 16. születésnapját, a 4. helyre csúszott vissza összesítésben. (Éremosztó VIDEÓ)

Hölgyek végeredmény:
1. Polina SHELEPEN (RUS) 151.42 (VIDEÓ)
2. Yasmin SIRAJ (USA) 140.64 (VIDEÓ)
3. Rosa SHEVELEVA (RUS) 139.54 (VIDEÓ)
...