2010. április 4., vasárnap

Rochette nyáron dönt a folytatásról

Joannie Rochette még nem döntötte el, hogy folytatja-e az amatőr versenyzést a jövőben. A 24 éves kanadai műkorcsolyázónő bronzérmet szerzett a vancouver-i olimpián, kevesebb mint egy héttel édesanyja halála után. Ezt követően visszalépett a torino-i vb-indulástól, mondván a tragikus események alakulása megakadályozta abban, hogy megfelelően felkészüljön a versenyre. 
Rochette most a "Stars on Ice" turné keretében Amerikában és Japánban korcsolyázik, majd további 12 show-t vállalt el Kanadában. "Nincs szükségem nagy felkészülésre, hogy végigcsináljam ezeket a gálákat, és az előadás közben rengeteg támogatást kapok a közönségtől." - nyilatkozta egy minapi rádióinterjúban. "A korcsolyázás leköti a figyelmemet, jó találkozni régi barátokkal és beszélgetni mindenféléről." Rochette édesanyja, Therese, szívrohamban halt meg 55 évesen, mindössze néhány órával azután, hogy megérkeztek az olimpia helyszínére, hogy lássa lányát versenyezni. Rochette másnap már a jégen edzett és a versenyen rendkívül inspiráló programokat adott elő. Megkapta a Terry Fox Díjat bátorságáért és alázatáért, majd ő vihette a kanadai zászlót az olimpia záróünnepségén. Noha Joannie 2009-ben ezüstérmet szerzett a los angeles-i világbajnokságon, ezúttal interneten keresztül követte az eseményeket. Az olimpiát követően a vb-re való felkészülés mindenki számára nehéz, különösen neki  lett volt az, hiszen édesanyját egy héttel az ötkarikás játékok után temették el. 
A hét elején azonban már 19 közszereplővel parádézott az LG Divat Héten. A jégshow-k után egy hónap pihenőt engedélyez majd magának és csak ezután dönt a folytatásról. "Meglátjuk nyáron." - mondja, majd hozzáteszi: "Montrealba megyek, leginkább semmittevéssel fogom tölteni az időt. Nem fogok korcsolyát húzni és lemenni a hideg jégcsarnokba edzeni a nyár minden napján." S hogy mit tervez ezután? Erre így felelt: "A pihenés után lemegyek a jégre és döntök. Egyelőre nyitva hagyom a kérdést."